Eskil İlçesi Karakol Mahallesi Yer Altı Suları Sulama Tesisi Tamamlandı

HABER 19.12.2019 17:27:00
Eskil İlçesi Karakol Mahallesi Yer Altı Suları Sulama Tesisi Tamamlandı

İlimiz Eskil İlçesi Karakol Mahallesinde Mülga Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan YAS kooperatifi sulama şebekesinin, yörede yürütülen Arazi toplulaştırma çalışmasına uygun ve şebekesini kapalı sistem olarak yenilemek üzere 26.08.2019 tarihinde 2.808.400 TL (KDV dahil) bedel üzerinden ihalesi idaremizce gerçekleştirilmiş ve 20.11.2019 tarihinde yapımı tamamlanmıştır.

Proje ile ilgili Genel Sekreterimiz Ramazan ALTUNDAĞ yaptığı açıklamada “Projenin hayata geçirilmesi ile; Sulama kooperatifine ait 6 adet YAS kuyusunun sulama şebekesi, 20744 metre uzunluğunda muhtelif çapta PE 100 boru kullanılarak kapalı sisteme dönüştürülmüş, 4230 dekar alanın su ihtiyacını karşılayacak proje ile mevcut suyun daha ekonomik kullanımı sağlanmış, bitki deseninde çeşitlilik arttırılarak yöre çiftçisinin gelir seviyesi yükseltilmiş olacaktır.” dedi.

Aksaray’da Ticari Araç ile Motorsiklet Çarpıştı: 2 Yaralı

Aksaray’da Polisten Kaçan Araç Yakalandı: 3 Gözaltı

Aksaray’da Kontrolden Çıkan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı

Aksaray’da ' Tartışma Kavgaya Dönüştü: 2 Yaralı

Aksaray'da Seyir Halindeki hafif ticari Kamyonet Devrildi: 2 Kişi Yaralandı

Aksaray'da parkta bir genç bıçaklanarak yaralandı

Aksaray'da otomobil şarampole uçtu

  • BIST 100

    15827,36%-0,29
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,27% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6337,76% 1,47
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.