ESKİ SANAYİ SİTESİ TAŞINMA SONRASI SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

BOŞALTILAN İŞYERLERİNİN YIKIMINA BAŞLANIYOR

HABER 3.12.2022 13:05:00
ESKİ SANAYİ SİTESİ TAŞINMA SONRASI SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Aksaray Belediyesi ve TOKİ iş birliğinde sanayi esnaflarına yönelik yapılan yeni sanayi sitesine taşınmalar gerçekleşti. Esnafların taşınma sürecinin tamamlanması ile eski sanayi sitesi sessizliğe büründü. 

 

Türkiye’nin 3. Büyük sanayi projesi olan Aksaray Yeni Sanayi Sitesinde esnaflar faaliyetlerine başladılar. Yeni sanayi sitesinde modern ve kullanışlı alanlarda esnafların ticari hareketliliği artarken eski sanayi sitesi boş bir alan olarak kaldı. Taşınan esnafların eski iş yerlerini boşaltmaları ile metruk bina haline gelen can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan iş yerlerinin yıkılması kararı alındı. 

 

Şehrin her noktasında vatandaşların can ve mal güvenliğine zarar veren binaların yıkımını gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, tıpkı Hamidiye Mahallesindeki kentsel dönüşüm alanında olduğu gibi eski sanayi sitesinde de ömrünü tamamlamış binaların yıkımını gerçekleştirecek. 

 

Eski sanayi sitesi alanında yıkım işlemlerinin başlatılması için gerekli planlamaları yapan Aksaray Belediyesi, yıkım esnasında görüntü ve gürültü kirliliği oluşturmamak adına gerekli önlemleri alacak.  Can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden binaların yıkımına iş makinaları ile başlanılacak. 

 

Sanayi esnaflarını soğuk kış günleri öncesinde yeni, modern ve kullanışlı ortamlara kavuşturduklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada esnafların yeni iş yerlerinden son derece memnun olduklarını söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında yeni sanayi sitesinin altyapısı ile, ısıtma sistemleri ile kullanışlı binaları ile esnaflara uygun çalışma ortamı sunulduğunu belirtti. 

 


5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’VATANDAŞLARIMIZIN GÖNÜL SOFRALARINDA YER ALABİLMEK BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ’’

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.