ESKİ SANAYİ SİTESİ TAŞINMA SONRASI SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

BOŞALTILAN İŞYERLERİNİN YIKIMINA BAŞLANIYOR

HABER 3.12.2022 13:05:00
ESKİ SANAYİ SİTESİ TAŞINMA SONRASI SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Aksaray Belediyesi ve TOKİ iş birliğinde sanayi esnaflarına yönelik yapılan yeni sanayi sitesine taşınmalar gerçekleşti. Esnafların taşınma sürecinin tamamlanması ile eski sanayi sitesi sessizliğe büründü. 

 

Türkiye’nin 3. Büyük sanayi projesi olan Aksaray Yeni Sanayi Sitesinde esnaflar faaliyetlerine başladılar. Yeni sanayi sitesinde modern ve kullanışlı alanlarda esnafların ticari hareketliliği artarken eski sanayi sitesi boş bir alan olarak kaldı. Taşınan esnafların eski iş yerlerini boşaltmaları ile metruk bina haline gelen can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan iş yerlerinin yıkılması kararı alındı. 

 

Şehrin her noktasında vatandaşların can ve mal güvenliğine zarar veren binaların yıkımını gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, tıpkı Hamidiye Mahallesindeki kentsel dönüşüm alanında olduğu gibi eski sanayi sitesinde de ömrünü tamamlamış binaların yıkımını gerçekleştirecek. 

 

Eski sanayi sitesi alanında yıkım işlemlerinin başlatılması için gerekli planlamaları yapan Aksaray Belediyesi, yıkım esnasında görüntü ve gürültü kirliliği oluşturmamak adına gerekli önlemleri alacak.  Can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden binaların yıkımına iş makinaları ile başlanılacak. 

 

Sanayi esnaflarını soğuk kış günleri öncesinde yeni, modern ve kullanışlı ortamlara kavuşturduklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada esnafların yeni iş yerlerinden son derece memnun olduklarını söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında yeni sanayi sitesinin altyapısı ile, ısıtma sistemleri ile kullanışlı binaları ile esnaflara uygun çalışma ortamı sunulduğunu belirtti. 

 

İzmir'deki Orman Yangınında Şehit Olan Dozer Operatörü İbrahim Demir’e Veda Töreni

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Çeşme’deki Orman Yangınına Destek

Aksaray’da Uyuşturucu Suçundan Aranan Şahıs JASAT Tarafından Yakalandı

Aksaray’dan Türkiye Gündemine Bakış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,09
  • EURO

    46,95% 0,35
  • GRAM ALTIN

    4275,73% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.