Erdoğan'dan Musk'a 'Türkiye' çağrısı

Erdoğan'dan Musk'a 'Türkiye' çağrısı

GÜNDEM 18.09.2023 09:26:42
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk’ı New York’taki Türkevi’nde kabul etti. Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için Musk'a çağrı yaptı.

ANKARA (İGFA) -  Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'ı kabul etti. Musk, kabule oğluyla geldi.

Basına kapalı kabulde Erdoğan, Musk'a, Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ni anlattı. Togg'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.

Musk, halihazırda çok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile çalıştığını, Türkiye'nin sonraki fabrika için en önemli adaylar arasında olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

İzmir'deki Orman Yangınında Şehit Olan Dozer Operatörü İbrahim Demir’e Veda Töreni

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Çeşme’deki Orman Yangınına Destek

Aksaray’da Uyuşturucu Suçundan Aranan Şahıs JASAT Tarafından Yakalandı

Aksaray’dan Türkiye Gündemine Bakış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.