Erdoğan'dan Batı'ya Gazze tepkisi!

Erdoğan'dan Batı'ya Gazze tepkisi!

GÜNDEM 26.10.2023 15:14:20
Erdoğan

Gazze halkının acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çabalarımızı daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mısır'a gönderilen yardım malzemelerinin toplamının 200 tonu aştığını söyledi. Erdoğan, AB Komisyonu'na da seslenerek, "Daha ne kadar insan ölmesi lazım, çocuk ölmesi lazım. Sizin hesabınız ne?" diye sordu.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Aile Şûrası’nda önemli mesajlar verdi.

Aile kutsal bir yapı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kutlu yapıyı biz lekeleyemeyiz. Buna da müsaade etmeyiz, edemeyiz.Türkiye ve Türk milleti, küresel cinsiyetsizleştirme dayatmalarına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Aile yapımızın dinamitlenmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Son dönemde aileyi hedef alan en büyük tehdit, küresel güç odaklarının teşvik ettiği ‘cinsiyetsizleştirme’ politikaları olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze ile ilgili de değerlendirmeler ve tespitlerde bulundu.

"Gazze'ye yönelik saldırılar, kendini savunma sınırını çoktan aşmış, açık bir zulme, mezalime, katliama ve barbarlığa dönüşmüştür" diyen Erdoğan, "İşin üzücü yanı, medeni geçinen gayrimedenilerin bu vahşeti sadece seyretmesidir" dedi.

 

Avrupa Birliği Komisyonu'nun 'Henüz ateşkes çağrısı yapamayız.' demesine anlam veremediğini ifade eden Erdoğan, "Daha ne kadar insan ölmesi lazım, çocuk ölmesi lazım. Sizin hesabınız ne? Lafa gelince insan hak ve hürriyetleri konusunda ahkam kesenler, Gazzeli mazlumların hayat hakkını tam 19 gündür yok sayıyor. AB Komisyonunun ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmelidir? BMGK'nin harekete geçmesi için daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekir?" sorularını yöneltti.

"İsrail'in Gazze'ye saldırıları gözlerimizin önünde bir mezalime imza atılırken kimse bizden sükut etmemizi bekleyemez" diyen Erdoğan, "Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mısır'a gönderdiğimiz yardım malzemelerinin toplamı 200 tonu aşıyor. Gazze halkının acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çabalarımızı daha da yoğunlaştıracağız" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: erdoğan'dan batı'ya gazze tepkisi!

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen’den 19 Mayıs Mesajı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan 19 Mayıs Mesajı

Ayça Çağlar: “Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkan Gençlerle Aydınlık Bir Gelecek Kuracağız

Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’den 19 Mayıs’ın 106. Yılına Anlamlı Mesaj

Rektör Arıbaş: Bizlere düşen görev 19 Mayıs ruhunu yaşatmaktır

BAŞKAN AKTÜRK AKSARAY’A SAĞLIKTA TARİHİ YATIRIMI DUYURDU

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNDEN BAŞKAN DİNÇER’E NEZAKET ZİYARETİ

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,84% -0,02
  • EURO

    43,65% 0,68
  • GRAM ALTIN

    4038,79% 0,95
  • Ç. ALTIN

    6601,79% 0,78

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.