Erdoğan: Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz

Erdoğan: Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz

GÜNDEM 30.10.2023 18:38:44
Erdoğan: Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle yaptığı paylaşımda, "Kimsesizlerin kimsesi" vurgusu yaptı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetin kuruluş gayesi, bizzat Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle “kimsesizlerin kimsesi” olmaktır” diyerek, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı Gazi’nin arzu ettiği biçimde, bölgesinde ve dünyada “kimsesizlerin kimsesi” olan bir ülkedir." dedi.

"Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Karabağ’dan Afrika’ya, Türkistan’dan Filistin’e kadar nerede gözü yaşlı bir mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi varsa yardıma koşan elinden tutup kaldıran ve derdine derman olan Türkiye’dir" diyen Erdoğan, "Bu tavrımızı daha önce Kore’de, Kıbrıs’ta, Irak, Suriye, Libya, Yemen’de ve son olarak Karabağ’da gösterdik. Bugün de aynı dirayetli duruşu Gazi’nin “kimse el süremez” dediği Filistin ve Gazze için sergiliyor, Gazze halkına yardım etmeye çalışıyoruz. Evvelki gün 1,5 milyonu aşkın insanımızın katılımıyla gerçekleşen Büyük Filistin Mitingi bunun bir parçasıydı. Tarih şuuru olmayan Gazi Mustafa Kemal’in mücadelesini bilmeyen Cumhuriyetin niçin kurulduğunu anlamayan birileri farklı niyetler arasa da biz o gün sadece Filistin’le dayanışmamızı göstermekle kalmadık. Atatürk Havalimanı’ndaki o muhteşem birliktelikle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal’in ruhunu da şad ettik. İnşallah bundan sonra da hiçbir ayrım yapmadan “kimsesizlerin kimsesi” olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1718921439774974395

Aksaray'da küçükbaş hayvancılık üreticilerine büyük bir destek geliyor

Aksaray’da Gece Yarısı Parkta Bıçaklı Kavga

Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek

ASÜ İletişim Fakültesinde 2025-2026 Bahar Dönemi akademik açılışı yapıldı

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, 4. Olağan Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde tanıtıldı

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.