Engelliler Haftası’nda Öğrencilere ‘Türk İşaret Diline Giriş’ Dersi

Bakanlığımızdan Engelliler Haftası’nda Öğrencilere ‘Türk İşaret Diline Giriş’ Dersi

HABER 10.05.2020 01:35:00
Engelliler Haftası’nda Öğrencilere ‘Türk İşaret Diline Giriş’ Dersi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası için EBA programı kapsamında farkındalık çalışması yapacaklarını açıkladı.

Bakan Selçuk; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “2020 Erişilebilirlik Yılı” kapsamında, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Türk İşaret Dili (TİD) videoları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen uzaktan eğitim programı içinde yayınlanarak öğrencilere ve öğretmenlere ulaştırılacak.” dedi.

Bakan Selçuk, amaçlarının işaret dilini, eğitim çağındaki çocuklara tanıtmak ve Engelliler Haftasında farkındalığı artırmak olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk; “İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine özel videolar hazırladık. Videolar, Türk İşaret Dili hakkında kısa bilgi, temel günlük konuşmalarda kullanılan kelimelerin işaret dili olarak öğretilmesi ve ardından öğrenilen kelimelerin diyalog olarak kullanımını içeriyor.” diye konuştu. Selçuk, videolarda işitme engelli öğrenci ve öğretmenlerle, Bakanlığın Türk İşaret Dili tercümanlarının yer aldığını da kaydetti.

“Videolar 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında Hafta İçi 5 Gün Süreyle Yayımlanacak”

Videolarda tercümanlar tarafından işaret dili tanıtılarak, temel sözcükler öğrencilere işaret dilinde öğretiliyor. Videolarda öğretilenler arasında özellikle işaretler, alfabe, renkler, yiyecekler ve acil durumlarda kullanılabilecek kelimeler öne çıkıyor. Videolar EBA TV ve eba.gov.tr’de, ayrıca özel okullar tarafından yürütülen uzaktan eğitim programlarında, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında hafta içi 5 gün süreyle yayımlanacak.

Öte yandan Bakanlık, EBA TV kapsamında yayınlanan dersleri işaret diline çevirerek, bu dersleri erişebilir hale getirmek için de bir proje yürütüyor.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.