Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplanıyor

Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplanıyor

GÜNDEM 4.10.2023 12:50:17
Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 5 Ekim'de "Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi" gündemiyle gerçekleştirilecek Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısına başkanlık edecek.

ANKARA (İGFA) -  Engelli vatandaşların her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı, toplumsal hayata ayrımcılığa uğramadan ve etkin biçimde katılmalarını sağlamak amacıyla 3 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile oluşturulan Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nun 2023 yılı ikinci toplantısı 5 Ekim’'de düzenlenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’'ın başkanlığında ilgili bakanlıkların ve engellilik alanında en yüksek temsil gücüne haiz iki konfederasyonun üst düzey temsilcilerinden oluşan Kurul, “Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi” gündemiyle toplanacak.

Kurulda, Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nda “Bağımsız Yaşam” politika alanında yer alan kişinin engelliliğinden kaynaklı gereksinimi olan bireysel destekler için kapsayıcı ve sürdürülebilir bir finansman sistemi kurulması hedefinin gerçekleştirilmesine yönelik hayata geçirilecek bakım güvence sisteminin kurulmasına ilişkin yapılacak çalışmalar ele alınacak.
Bu kapsamda sorumlu bakanlıklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sunum gerçekleştirilecek. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri tarafından da katkı sağlanacak.

Kurul toplantısının sona ermesinin ardından düzenlenecek “Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi Çalıştayı”nda ise mevcut durumu ortaya koymak üzere sunumlar gerçekleştirilecek.

Çalıştaya kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden temsilciler katılacak. Uzun süreli bakım güvence sisteminin öne çıkan unsurlarını ele almak üzere eş zamanlı 6 yuvarlak masa çalışması yapılarak, alınması gereken tedbirler de istişare edilecek.

Aksaray’da Hafif Ticari Kamyonet Tabelaya Çarpıp Araziye Uçtu 2 Yaralı

Aksaray'da Otomobil Yayaya Çarpıp Kaçtı!

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin Otonom Traktör Projesi Teknofest 2025 finalinde

ESKİ CEZAEVİ ALANINDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Aksaray’da Otomobil Takla Attı: Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Kavşakta Kaza: Otomobil Takla Attı, Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Tırın Ani Manevrası Kazaya Neden Oldu

  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,97% 0,24
  • GRAM ALTIN

    5193,03% 0,69
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.