DÜZENLENEN KONFERANSTA GBS’NİN DETAYLARI ANLATILDI

DÜZENLENEN KONFERANSTA GBS’NİN DETAYLARI ANLATILDI

HABER 28.12.2021 12:01:00
DÜZENLENEN KONFERANSTA GBS’NİN DETAYLARI ANLATILDI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, girişimcilik ve siyasetin en zor çalışma alanları arasında olduğunu söyledi. 

Girişimci Bilgi Sistemi (GBS) konulu konferansın açılışında konuşan Rektör Şahin, ASÜ ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, Bakanlığın hizmete açtığı GBS’nin ortaklaşa kullanımı kapsamında bir protokol imzalandığını anımsattı ve bu konferansla sürecin bütününün kapsamlı biçimde anlatmayı hedeflediklerini belirtti. Girişimciliğin dışarıdan bakıldığı gibi kolay bir iş olmadığını kaydeden Prof. Şahin, “Kanaatimizce girişimcilik ve siyaset en zor çalışma alanları arasındadır. Girişimci; sermaye sahibi, mülk sahibi ve emek unsurlarını buluşturan bir ekosistem kuruyor ve bunun sürekliliğini sağlıyor. Bu, dışarıdan bakıldığı kadar kolay değil. Siyasette de işler çok kolay olmuyor. Bazen birkaç kişi arasındaki fikir farklılıklarını bile ortak bir noktada buluşturmak çok zorken, siyasetçiler toplumun farklı kesimlerini ikna etmek ve güveni sürekli ayakta tutmak için çalışıyor” dedi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, açıklamasına GBS’yi tanımlayarak başladı. GBS’nin ulusal ve uluslararası ölçekte, karar alıcılar ve araştırmacılara yönelik güvenilir ve bütünleşik bir veri kaynağı olduğunu dile getiren Ar, “Verileri, sağladığımız kurumlara veya araştırmacılara güvenilir, bilimsel, gizliliğe dikkat ederek, esnek ve hızlı biçimde sunmaya gayret gösteriyoruz. GBS’den sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırmacılar, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile diğer kamu kurumları faydalanabiliyor” dedi. Konferans, yasal altyapı, ilkeler, veri kaynakları, veri alanları, veri sınıflandırmaları, açık veri, toplulaştırılmış veri, mikro veri, veriye erişim ve çalışma sonucunun alınması süreçlerinin anlatılması ve soruların cevaplanmasıyla sona erdi. 

Programın son bölümünde Rektör Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar’a, Üniversitenin internet altyapısının güçlendirilmesi noktasında yürütülen çalışmalara sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti ve plaket takdiminde bulundu. 


ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.