Doktor Lütfi Dokuzoglu vefaat etti

Aksaray'ın mihenk taşlarından bir yıldız daha kaydı.

HABER 16.01.2022 20:47:00
Doktor Lütfi  Dokuzoglu  vefaat etti

Aksaray'ın mihenk taşlarından biri olan,uzun bir süre Aksaray'da  hem Devlet Hastanesi'nde,hemde kendine ait özel muayenehanesinde, fakir, fukaraya,para almadan,tedavisine yardımcı olan Dokuzoglu bugün aramızdan ayrıldı.
Fotoğraf sanatçılığı,dahil bir çok sosyal Aktivite ile Aksaray'in tanıtımına  katkıda bulunan Doktor Lütfi Dokuzoglu, ilk Aksaray il yıllığı kitabında büyük katkı sağladığı bilinir 
Aksaray sevdası ile tanınan Lütfi Dokuzoglu,son yıllarını Nevşehir İlinde, yaşadı.,hayata gözlerinize Nevşehir ilinde,hayata gözlerini yumdu..

KENT KONSEYİ ÜYESİ  SANATÇI  DOKTOR  ÖMER LÜTFİ  DOKUZOĞLU VEFAT ETTİ

Kent Konseyimizin Görsel sanatlar çalışma gurubu üyemiz Uzm. Dr. Ömer Lütfi Dokuzoğlu uzun süredir geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bugün Aramızdan ayrıldı.

Nevşehir’den 35 yıl önce Aksaray’a yerleşen  Uzm. Dr. Ömer Lütfi Dokuzoğlu
İlimize ilk fotoğraf kursu açtırarak Uluslar arası sanatçıları davet etmiş bu vesileyle birçok gencimiz fotoğraf sanatına merak sarmıştır. Daha sonra  kendisine ait Röngen laboratuvarının bir bölümünde  kurduğu özel fırınlar sayesinde birçok rölyef ustası yetiştirmiştir.
Dr. Lütfi Dokuzoğlu sadece bir hekim olarak değil, sivil toplum önderi olarak bilinirdi 1980 öncesi görev yaptığı  Nevşehir’de daha sonra yerleştiği Aksaray’da fikirlerin galip geleceğine inanarak asla sokak kavgalarına pirim vermemiştir.
2013 yılında ilk kez Dr Lütfü Dokuzoğlıunun girişimleriyle Uluslararası Fotoğraf sanatçılarının da  katılımıyla Fotoğraf kursu açıldı
Aksaray’da fotoğraf sanatının gelişimini sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası fotoğraf sanatçıları eşliğinde gerçekleştirilecek atölye çalışması, Dr. Lütfi Dokuzoğlu’nun söyleşisi ile başlamıştı
Dr. Lütfi Dokuzoğlu arkadaşlarının anlattığına göre gençliğinde değişik gerekçelerle işkenceye maruz kalmış bir hekim idi.
1980 öncesi  eşi Münevver hanım Ürgüp Devlet Hastanesinin tek hekimi idi. Dr. Lütfi Dokuzoğlu ise Nevşehir’de belediye yakınlarında bir muayenehane açmış ayrıca çeşitli kurumlarda hekimlik yapmıştır.

Nevşehir yöresi 1980 öncesi, siyasal hareketlilikte . Bölge de başı sıkışan, parası olmayan, tedaviye ihtiyacı olan ya Dr. Lütfi beye başvurur ya da eşine giderdi.
Dr. Lütfi Dokuzoğlu sadece bir hekim olarak değil, sivil toplum önderi olarak 1980 öncesi Nevşehir’in köşe taşlarından birisiydi.  Daha sonra Yerleştiği Aksaray’da   bir kız çocuğuna sahip olan Dokuzoğlu hem baba hem hekim hem de fotoğraf sanatçısı olarak Aksaray halkına hizmete devam etmiştir. İlin tek kalıcı eseri olan Aksaray İl Yıllığı kitap çalışmasında yer almıştır.

Büyük küçük demeden, siyasi görüş farkı olmadan sadece inandıklarını savunan daha çok sanatçı kişiliğiyle bilinen  Uzman Doktor Ömer Lütfi Dokuzoğlu 2021 yılında  Kurulan  Yeşil Kent Konseyimizin Görsel sanatlar çalışma gurubunda görev almıştır.  Kent Konseyinin Kasım ayı toplantısında kendisi tarafından kaleme alınan Aksaray’ın yetiştirdiği  sanatçıların ismi caddelere verilsin dediği dosya Belediye başkanımız Evren Dinçer’e verilmişti .
  Aksaray’da sivil inisiyatif olarak  gördüğü ve kendisinin de severek katıldığı  Yeşil Kent Konseyi olarak  aramızdan ayrılmasını üzüntüyle karşılıyor  Kendisine Rahmet diliyoruz,  Aksaray sanat camiasının başı sağ olsun diliyoruz
Abdulkadir Ay
Yeşil Doğa Kent Konseyi


Anahtar Kelimeler: Doktor Lütfi Dokuzoglu vefaat

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.