DİN GÖREVLİLERİ COVİD 19 BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

DİN GÖREVLİLERİ COVİD 19 BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

HABER 25.02.2021 18:47:00
DİN GÖREVLİLERİ COVİD 19 BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray genelinde görev yapan din görevlilerine Covid 19 bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, din görevlilerine salgına karşı daha hassas davranmaları çağrısında bulundular.

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen bilgilendireme toplantısına Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Aksaray genelindeki cami ve kuran kurslarında görev yapan din görevlileri katıldı.  

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, yaklaşık bir yıldır dünya genelinde baş gösteren Covid 19 salgını sebebiyle zorlu bir süreç ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek “Salgının il sürecinde Camilerimiz bir süre toplu ibarete kapatıldı. Tüm eğitim öğretim kurumlarında olduğu gibi kuran kurslarımızdaki eğitime de ara verilmişti. Bu dönemde müftülüğümüz bünyesinde din görevlilerimiz vefa destek gruplarında aktif görev alarak halkımıza hizmet ettiler. 
Camilerimizde maske, mesafe ve hijyen kurallarına bağlı kalmak şartıyla kademeli olarak ibatede açıldı ve kuran kurslarımızda ise geçen hafta itibariyle yüz yüze eğitim başladı. 
Pandemi süreci içerisinde olduğumuz bu dönemde tüm din görevlilerimizin sürekli olarak salgına karşı daha dikkatli olmaları çağrısında bulunduk ve bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Din görevlilerine yönelik gerçekleşen Covid 19 bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Evren Dinçer, gençlere yönelik gerçekleştirdiği projelerden bahsetti. Aksaray İl Müftülüğünün gençlere ve çocukluklara yönelik başlattığı Dini Değerler Eğitim programına belediye olarak destek verdiklerini açıklayan Başkan Dinçer, toplum yararına olan tüm proje ve hizmetlere destek vermeye açık oldukları açıkladı.

Vali Hamza Aydoğdu ise Sağlık Bakanlığının haftalık yayınladığı salgın raporunda Aksaray’ın riskli bölgede yer aldığını hatırlattı ve din görevlilerine salgın karşı daha hassas olmalarını istedi. Din görevlilerin sadece din eğitimi vermekle yükümlü olmaması gerektiğini aktaran Vali Hamza Aydoğdu, geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin her alanda kendini geliştirebilmesi için din görevlilerimize büyük görevler düştüğünü açıkladı. 

Programdan sonra Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller ve din görevlileri kültür merkezi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.