Devlet korumasındaki gençlerin YKS başarısı

Devlet korumasındaki gençlerin YKS başarısı

GÜNDEM 24.08.2023 18:50:09
Devlet korumasındaki gençlerin YKS başarısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerden Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren 319 öğrenci Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelere yerleşti.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın devlet koruması altındaki öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik çalışmaları öğrencilerin üniversite sınav sonuçlarına olumlu olarak yansıdı.

Bakanlığa bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altındaki gençler ile koruyucu aile yanında bulunan gençlerin YKS başarısı dikkat çekti. 319 genç üniversitelere girmeye hak kazandı.

Alınan bilgiye göre bu gençlerden 165’i lisans bölümlerine, 154’ü ise ön lisans bölümlerine yerleşti.Öğrencilerin yerleştiği bölümler arasında Tıp Fakültesi, Psikoloji, Diş Hekimliği, Mühendislik Fakültesi ve Hukuk Fakültesi başta olmak üzere çok sayıda fakülte ve bölüm yer alıyor.

Uşak Tekstil Geri Dönüşümünde Dünya Birincisi Oldu!

AKSARAY'A YATIRIMA DEVAM EDİYORUZ

BAŞKAN DİNÇER’DEN MİNİKLERE BAYRAM HEDİYESİ

AKSARAY BELEDİYESİ LİSELER ARASI 2. TİYATRO YARIŞMASI FİNALE DOĞRU

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU YUSUF DİKEÇ VE BAŞKAN DİNÇER AYNI HEDEFTE BULUŞTU

Aksaray’da Kaçakçılığa Geçit Yok: 7 Operasyonda Çok Sayıda Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Dünya Biyologlar Günü ASÜ’de etkinliklerle kutlandı

  • BIST 100

    9266,09%-1,36
  • DOLAR

    38,13% 0,12
  • EURO

    43,59% 1,55
  • GRAM ALTIN

    4093,74% 3,51
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 3,38

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.