DEVA Partisi: "Halkın cebine el uzatmayın!"

DEVA Partisi: "Halkın cebine el uzatmayın!"

GÜNDEM 3.02.2021 18:12:42
DEVA Partisi:

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, iktidarın halkın cebine el uzattığını öne sürdü. 2021 yılı için öngörülen bütçe hedeflerinin tutturamayacağını anlayan iktidarın yılın ilk ayında yeni vergi ve zamlarla başladığını kaydeden Çanakcı, "Hükümet bütçedeki açıkları kapatmanın en kolay yolunu enflasyon yaratarak halkın cebindeki paraya el uzatmak olarak görüyor" dedi.

"Hazinede para kalmayınca eski defterler açıldı" diyen Çanakcı, deprem vergileri olarak bilinen vergilerden biri olan Özel İletişim Vergisi oranının yüzde 7,5’tan yüzde 10’a yükseltilmesine de göndermede bulunarak, "Böylece mobil iletişimdeki vergi yükü yüzde 33,3 oranında artırıldı. Bugün de elektrikli otomobil üzerindeki Özel Tüketim Vergisi’nde dört kata yakın artış yaşandı. Pandemi döneminde sıklıkla kullandığımız iletişim hizmetlerinin maliyetini doğrudan etkileyen bu artış aynı zamanda kişilerin haberleşme özgürlüğüne de dolaylı bir müdahale anlamına geliyor" diye konuştu.

Vergilerin dezavantajlı kesimler için harcanması gerektiğini ifade eden İbrahim Çanakcı, "Merkez Bankası rezervlerini bir yılda tüketen, ekonomideki kaynakları etkili ve verimli olarak kullanamayan, muhtaçlara destek olmak yerine dar bir gruba düzenli olarak kaynak aktarmaya devam eden iktidar elini halkın cebinden derhal çekmelidir" dedi.


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISI İLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,24
  • EURO

    34,66% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2497,40% 0,45
  • Ç. ALTIN

    4197,72% 1,07

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.