Dev yapılandırmada peşin ödeme indiriminde son günler

Dev yapılandırmada peşin ödeme indiriminde son günler

GÜNDEM 21.07.2023 17:57:05
Dev yapılandırmada peşin ödeme indiriminde son günler

Gelir İdaresi Başkanlığı,7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların yapılan tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebileceğini anımsatarak, peşin ödeme seçeneğini tercih edenler için ödeme süresinin 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona ereceğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Borçların yapılandırılmasında taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzadığından birinci ve ikinci taksitler aynı sürede ödenecek.

Dev yapılandırmanın ilk ödeme tarihinin 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü olduğun hatırlatan Gelir İdaresi Başkanlığı, yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için mükelleflerin ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi şart olduğunu belirterek, bu tarihin aynı zamanda 'peşin ödeme indirimi' için de son tarih olduğunu duyurdu.

"Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksitle ödeme yapılması mümkün olup bu durumda, ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilir" denilen açıklamada, "Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği halde, 31/7/2023 tarihine kadar yapılandırılan tutarın tamamının ödenmesi durumunda peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecektir. Yapılandırılan borçların tamamının 31/7/2023 tarihine kadar peşin olarak ödenmesi halinde yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak olup ayrıca; Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan %90 İNDİRİM, İdari para cezalarının aslından %25 İNDİRİM, Yapılandırılan borç, sadece fer’i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutardan %50 İNDİRİM, Matrah veya vergi artırımı sonucu tahakkuk eden vergiden (damga vergisi hariç) İNDİRİM yapılacaktır" denildi.

Aksaray’da Hafif Ticari Kamyonet Tabelaya Çarpıp Araziye Uçtu 2 Yaralı

Aksaray'da Otomobil Yayaya Çarpıp Kaçtı!

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin Otonom Traktör Projesi Teknofest 2025 finalinde

ESKİ CEZAEVİ ALANINDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Aksaray’da Otomobil Takla Attı: Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Kavşakta Kaza: Otomobil Takla Attı, Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Tırın Ani Manevrası Kazaya Neden Oldu

  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,97% 0,24
  • GRAM ALTIN

    5193,03% 0,69
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.