Depremzedeler yeni konut desteğinden nasıl faydalanacak?

Depremzedeler yeni konut desteğinden nasıl faydalanacak?

GÜNDEM 13.08.2023 11:10:23
Depremzedeler yeni konut desteğinden nasıl faydalanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yerinde dönüşüm modeliyle yerinde dönüştürülecek konutlara 500 bin TL ve iş yerlerine 250 bin TL hibe desteği verecek. Konutlarda ve iş yerlerinde inşaat alanlarına göre 250 bin ile 800 bin TL arasında 2 yıl ödemesiz 10 yıl vade ile faizsiz kredi desteği sunulacak.

ANKARA (İGFA) - Yerinde dönüşüm modeliyle deprem bölgesinde yaralar daha hızla sarılıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yerinde dönüşüm modeliyle yerinde dönüştürülecek konutlara 500 bin TL ve iş yerlerine ise 250 bin TL hibe desteği verileceğini açıkladı.

Hibe ve kredi imkanından faydalanmak isteyen depremzedeler 22 noktada açılacak yapım ve dönüşüm ofislerine müracaat edebileceği belirtilen açıklamada, afet bölgelerinde ihtiyaca göre sayının arttırabileceği kaydedildi.

HAK SAHİPLERİ NASIL FAYDALANACAK?

  1. Birden fazla dairesi olup da evli çocukları bu dairelerde oturanlar da hak sahibi sayılacak.
  2. Binanın tamamına sahip olan vatandaşlar da bir dairesi için hibe alabilecek. Diğer daireler içinse 3 daireye kadar kredi alabilecek.
  3. Depremzedelere destek olmak için bakanlıkça 'tip' projeler hazırlanacak.
  4. İşin gecikmesi veyahut tamamlanamaması durumunda vatandaşların hakları sonuna kadar korunacak. Gerekire konutu TOKİ tamamlayacak.

Bilgi almak isteyen vatandaşlar ALO 181 çağrı merkezini arayabileceği gibi yapım ve dönüşüm ofislerini de ziyaret edebilir.

Projeye başvurular, "https://www.turkiye.gov.tr/csb-araad-kentsel-donusum" adresinden yapılabiliyor.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1689930046969200642

BAŞKAN DİNÇER’İN SEÇİM VAATLERİNDEN BİRİ DAHA HAYATA GEÇİYOR

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR

AKSARAY’DA GENÇLİK PARKI İLE KÜLTÜRPARK’I BİRLEŞTİREN YAYA ÜST GEÇİDİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aksaray'da Narkotik Operasyonları: 25 Gözaltı, 4 Tutuklama

Uşak Tekstil Geri Dönüşümünde Dünya Birincisi Oldu!

AKSARAY'A YATIRIMA DEVAM EDİYORUZ

BAŞKAN DİNÇER’DEN MİNİKLERE BAYRAM HEDİYESİ

  • BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.