Depremzede su ürünleri yetiştiricisi ve balıkçılara destek

Depremzede su ürünleri yetiştiricisi ve balıkçılara destek

GÜNDEM 3.05.2023 12:06:16
Depremzede su ürünleri yetiştiricisi ve balıkçılara destek

Depremden zarar gören illerde deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçıların desteklenmesi ile su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinin desteklenmesine yönelik kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) -  Depremden zarar gören illerde su ürünleri yetiştiriciliği yapan işletmeler ile bölgedeki deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçılara destek verilecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depremden etkilenen illerde üretim tesisleri zarar gören işletmeler yararlanacağı söz konusu desteğe ilişkin ödemeler 6 Şubat ile 31 Aralık arasında bir defaya mahsus yapılacak.

Destek ödemesi kapsamında anaç balık yardımının birim fiyatı 250 lira olarak belirlenirken, porsiyonluk balık yardımı için bu rakam 30 lira olacak. Yavru balık ve balık yumurtası yardımı da yapılacak. Destekten balıkçılar da faydalanacak.

Öte yandan yine bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Deniz ve İç Sularda Avcılık Yapan Balıkçıların Desteklenmesine İlişkin Karara göre de, 5 metreden küçük balıkçı teknelerine Adana'da 5 bin, Hatay'da 10 bin lira tutarında yardım yapılması kararlaştırıldı.

30 metre ve üstü balıkçı tekneleri için ise Adana'da 30 bin, Hatay'da 60 bin lira destek verileceği duyurulurken, bu tutar iç sularda faaliyet gösterenler için 3 bin 500 lira ile 6 bin lira arasında değişti.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN UYARI SOĞUĞA KARŞI İZOLE EDİLMEYEN SU SAYAÇLARI DONABİLİR

Drift Yapan Sürücüler Sivil Trafik Polislerine Yakalandı

kaçakcılara geçit yok

Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Motosiklet Kazası: 2 Genç Yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı 1 yaralı

AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU

Aksaray’da Aile İçi Tartışma Kanlı Bitti: 1 Kişi Ağır Yaralı

  • BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5959,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.