Depremzede esnafın kredi borcuna 6 ay erteleme

Depremzede esnafın kredi borcuna 6 ay erteleme

EKONOMİ 14.02.2023 19:12:51
Depremzede esnafın kredi borcuna 6 ay erteleme

Deprem bölgesindeki esnafın Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla ya da doğrudan Halk Bankası'na olan kredi borçları 6 ay ertelendi.

ANKARA (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremler sonrası bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgedeki esnafa yönelik yeni bir karar alındı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararla, esnaf ve sanatkarların karar kapsamındaki borçlarından, vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte 6 Şubat'tan itibaren 6 ay içinde dolacak olan veya 6 Şubat itibarıyla vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olan kredi borçları, başvuru şartı aranmadan vadesinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilerek vade tarihinden itibaren 6 ay süreyle ertelenmesi kararlaştırıldı.

Tahakkuk edecek faiz tutarının Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca karşılanacağı bildirildi.

Buna bağlı olarak, kredi itfa tablosu doğrultusunda, kalan tüm taksitler de 6 ay ötelenecek.

Aksaray Üniversitesi ve TİKA’dan Moldova’da Eğitim Atağı

DAĞILGAN’DA ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

Aksaray'da Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütüne Büyük Darbe: 15 Gözaltı, 4 Tutuklama

BAŞKAN DİNÇER’İN SEÇİM VAATLERİNDEN BİRİ DAHA HAYATA GEÇİYOR

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR

AKSARAY’DA GENÇLİK PARKI İLE KÜLTÜRPARK’I BİRLEŞTİREN YAYA ÜST GEÇİDİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aksaray'da Narkotik Operasyonları: 25 Gözaltı, 4 Tutuklama

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    38,04% 0,36
  • EURO

    43,27% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4078,02% 0,40
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.