Depremzede diyabet çocuklara glikoz ölçüm cihazı

Depremzede diyabet çocuklara glikoz ölçüm cihazı

GÜNDEM 18.02.2023 14:26:10
Depremzede diyabet çocuklara glikoz ölçüm cihazı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 10 ili etkileyen depremler sonrasında bölgedeki tip-1 diyabet hastası çocuklar için bin glikoz ölçüm cihazı dağıtacaklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’nin iki büyük deprem felaketinin yaşadığını ve yaraları sarmaya çalıştıklarını bildiren Bakan Yanık, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimlerini hızlı bir şekilde karşılamaya gayret ettiklerini ifade etti.

Bu kapsamda deprem bölgesindeki tip-1 diyabet hastası çocuklara cihazların iletilmesi için hızlı bir şekilde devlet ve üniversite hastanelerinin çocuk endokrin bölümleriyle irtibata geçtiklerini belirten Bakan Yanık “İlk etapta 792 cihazın çocuklarımıza ulaştırılması için planlamalarımızı yaptık. Cihazların bölgeye ulaşmasıyla birlikte pazartesi günü dağıtımını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde tam dayanışma duygusuyla atlatacaklarını kaydeden Bakan Yanık, “Bu doğrultuda Bakanlık olarak, 11 ilimizi etkileyen depremler sonrasında bölgedeki tip-1 diyabet hastası çocuklarımız için toplam 1000 adet glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız. Geriye kalan 208 cihazı ise deprem bölgesinden gelecek talepler ve tahliye olunan illerdeki depremzede tip-1 diyabet hastası çocuklar için kullanacağız.” diye konuştu.


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10101,57%0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,76% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2410,35% -1,00
  • Ç. ALTIN

    3868,40% -0,99

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.