Depremin yaralarını 'Birlikte' saracaklar

Depremin yaralarını 'Birlikte' saracaklar

GÜNDEM 8.08.2023 17:44:02
Depremin yaralarını

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Almanya'ya yakınlarının yanına giden 12 bine yakın vatandaş için "Birlikte İyileşelim" projesi başlatıyor.

ANKARA (İGFA) - 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları, deprem bölgesinde yakınlarını geçici bir süreliğine Almanya’'ya davet etmiş, Alman makamları tarafından da özel bir vize düzenlemesi yapılmıştı.

Bu kapsamda depremden etkilenen 12 bine yakın vatandaş bu özel vizeden yararlanarak Almanya’'ya gitmişti. Bu doğrultuda Almanya’'ya yakınlarının yanına giden depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi ve karşılanması için harekete geçen Bakanlık, T.C. Berlin Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile birlikte “Birlikte İyileşelim” projesi başlattı.

Vatandaşlara psikososyal destek sunulmasının amaçlandığı proje kapsamında Bakanlık bünyesinde, psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanları ve çocuk gelişimciler tarafından aile seminerleri, psikoeğitimler ile yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı olmak üzere tarihi-kültürel geziler gibi iyileştirme faaliyetleri düzenlenecek. Ailelerle yapılan görüşmelerde ihtiyaçlar tespit edilerek ileriye dönük takipleri yapılabilecek.

Buna ek olarak depremin vatandaşların üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasının amaçlandığı projeyle Almanya’da yerleşik olan ve deprem bölgesinden yakınları gelen Türk ailelerine, depremden etkilenen yakınlarına nasıl yaklaşmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgilendirmeler yapılacak.

İLK OLARAK BERLİN'’DE UYGULANACAK

İlk olarak Berlin’'de uygulanacak olan "‘Birlikte İyileşelim’" projesinin, daha sonra Almanya'’nın diğer şehirlerinde de hayata geçirilmesi planlanırken vatandaşlar başvurularını https://forms.aile.gov.tr/birlikte-iyileselim adresi üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabilecek

Aksaray’da Hafif Ticari Kamyonet Tabelaya Çarpıp Araziye Uçtu 2 Yaralı

Aksaray'da Otomobil Yayaya Çarpıp Kaçtı!

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin Otonom Traktör Projesi Teknofest 2025 finalinde

ESKİ CEZAEVİ ALANINDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Aksaray’da Otomobil Takla Attı: Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Kavşakta Kaza: Otomobil Takla Attı, Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Tırın Ani Manevrası Kazaya Neden Oldu

  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5206,79% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.