DENETLEMELER TAMAM, ASÜ “ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ” ALDI

DENETLEMELER TAMAM, ASÜ “ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ” ALDI

HABER 25.12.2020 14:33:00
DENETLEMELER TAMAM, ASÜ “ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ” ALDI


Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Aksaray İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu” tarafından yapılan incelemelerin tamamlandığını ve Rektörlük Binasının “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandığını söyledi. 

Kampüs genelinde engelleri ortadan kaldırma konusunda son derece titiz ve akılcı adımlar attıklarını, farklı kurumlar tarafından yapılan değerlendirme ve denetimlerle de bu çalışmaların verimliliğinin ortaya konduğunu kaydeden Şahin, samimiyetle yapılan her işin başarıya ulaştığını vurguladı. Aksaray Valiliğinin oluru ile oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunun, ilgili yönetmelik kapsamında kampüste gerekli olan incelemeleri yaptığını ve değerlendirme sürecinin tamamlandığını ifade eden ASÜ Rektörü, “Çalışmalar neticesinde Rektörlük Binamız ‘Erişilebilirlik Belgesi’ almaya hak kazandı. Üniversitemiz daha önce de YÖK tarafından verilen ve mekânda erişilebilirlik anlamına gelen ‘Turuncu Bayrak’ ödülünü almıştı. Farklı kurumların denetimlerinin ardından aldığımız belgeler, erişilebilirlik konusunda yapıp ettiklerimizin ne denli isabetli olduğunu göstermesi bakımından önemli. Biz, engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaları belge almak amacıyla değil, sorumluluğumuzun bir parçası olarak yapıyoruz. Belgeler, samimi çalışmaların bir karşılığı olarak geliyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi. 

Şahin, açıklamasını, çalışmalara katkı sunanlara teşekkür ederek tamamladı ve engellerin ortadan kaldırılması hususundaki kazanımları geliştirerek yola devam edeceklerini kaydetti. 


MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.