Demokrat Partili Şahin, Bakan Şimşek'e ateş püskürdü

Demokrat Partili Şahin, Bakan Şimşek'e ateş püskürdü

SİYASET 15.08.2023 10:05:27
Demokrat Partili Şahin, Bakan Şimşek

Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "2026'da ekonomik olarak rahatlayacağız" söylemine ateş püskürdü.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon oranlarındaki yükselişin yılbaşında pik yapacağını, bu tarihten sonra ise düşüş eğilimine girileceğini söyledi.

Asıl rahatlama için ise 2026 yılını işaret eden Bakan Şimşek'in bu söylemlerinin ardından Demokrat Parti MKK Üyesi Muhammed Kürşad Şahin, iktidarın da Mehmet Şimşek'in de vatandaşla kasten dalga geçtiğini öne sürdü.

Şahin yaptığı açıklamada, "Ekonomik problemleri bitirecek, Türkiye'ye çağ atlatacak, Türkiye yüzyılını getirecek diye Mehmet Şimşek'i Hazine ve maliye bakanı yaptılar. Şimşek ise geldiği günden bu yana ekonomiyi düzeltmek yerine zam üstüne zam getirdi. Çiftçinin de, emeklinin de, işçinin de, memurun da aldığı iki üç kuruşu burnundan getirdi. Bizler ekonomiyi belki düzeltir diye düşünürken kendisi gaflet dolu açıklamalarda bulundu. Ekonomik olarak 2026'da rahatlayacağız diyerek resmen halka 2 yıl sabredin dedi. Böyle bir şey söylemesi gerçekten de Türkiye'nin ekonomisinin gülünç bir durumda olduğunu gösteren en büyük kanıtlardan bir tanesi. Hazine ve Maliye bakanının yapması gereken vatandaşları 2026 değil 2023'te, 2024'te, 2025'te refaha ulaştırmaktır. Ne demek 2026'da ekonomik olarak rahata ereceğiz demek. Bu nasıl bir vurdumduymazlık, bu nasıl bir rahatlık? Nereden belli ekonominin 2026'da düzeleceği. Hani 2023'te sözleşmeler bitiyordu, her yerden petrol, doğalgaz fışkırıyordu zengin oluyorduk? Bu vaatlere ne oldu da bu vaatler 2026'ya çekildi? İktidar da iktidarın bakanı da resmen vatandaşla dalga geçiyor" diye konuştu.

Aksaray Müteahhit İş İnsanları Birliği Kuruldu: Ramazan Aygül Başkan Seçildi

ASÜ’lü güreşçilerden Ünilig Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı

AKSARAY BELEDİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE VERİMİ ARTIRMAK İÇİN GÜBRELEME ÇALIŞMASINA BAŞLADI

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen’den 19 Mayıs Mesajı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan 19 Mayıs Mesajı

Ayça Çağlar: “Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkan Gençlerle Aydınlık Bir Gelecek Kuracağız

Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’den 19 Mayıs’ın 106. Yılına Anlamlı Mesaj

  • BIST 100

    9514,01%-1,60
  • DOLAR

    38,80% 0,03
  • EURO

    43,80% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4104,25% 1,86
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,37

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.