DEMİRCİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

DEMİRCİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

HABER 1.10.2022 16:07:00
DEMİRCİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Yerel gazete ve sosyal medya üzerinden Belediyemize yönelik bir takım asılsız iddialar üzerinden yıpratma ve karalama kampanyası yürütülmektedir. 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde büyük bir fark ile seçilmiş ve göreve başladığımız günden itibaren iş aşkı ile beldemizde yapılamaz denen bütün yatırımları gerçekleştirmiş bir yönetimiz. Gerek alt yapı çalışmaları gerek üst yapı çalışmaları olsun her hizmetimizi canı gönülden gerçekleştirdik ve belde statüsünde ilkleri gerçekleştirmeye devam etmekteyiz.

DEMİRCİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Bu asılsız ve mesnetsiz, kişilik haklarımıza ve kurumsal itibarımıza saldırı niteliğindeki, tamamen kişisel menfaatlere dayalı haberler şahsımı ziyadesi ile üzmüş, kurum kimliğimizi zedeleyip, faaliyetleri ile gündemde olan beldemizin gelişimine kasıtlı olarak gem vurma eylemidir. 

 Sayın Aksaray Valimiz değerli büyüğümüz Hamza AYDOĞDU beyefendi ve kurum amirlerimizin destekleri ile beldemizde her türlü imkânları zorlayarak katma değer yaratacak,  istihdam sağlayacak bir sürü yatırıma öncülük ettik ve hala etmekteyiz. Tarımsal üretim, tekstil, GES, tanzim satış mağazası, halı saha, yüzme bilmeyen kalmasın proje kapsamında yüzme havuzu, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkânı sağlamak amacıyla sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği kurulumu, ihtiyaç sahibi ve şehir dışında tedavi sürecinde olan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım hizmetleri sağlanması gibi daha ismini sayamadığımız bir sürü ilkler 2019 ve 2022 yılları arasında gerçekleştirilmiştir. Yapılan bütün yatırım ve projelerimiz istihdama yönelik olup önceliğimiz beldemiz ve belde halkının menfaati olmuştur.

Belediyemiz istihdama vermiş olduğu öncelik sebebiyle DEMTAŞ isimli firmaya beldemize katma değer yaratmak ve belde halkına istihdam imkânı sağlamak amacıyla kuruluşuna tam destek vermiş, gerek yer temini (Fabrika yeri özel mülk olup şahsıma aittir ve hiç bir şekilde kira bedeli alınmamıştır.),  gerekse hammadde temini sağlanarak 2 yıl gibi kısa bir sürede alanında başarılı bir yol kat etmesine aracılık edilmiştir. Belediye olarak firmaya sadece hammadde desteği sağlanmamış, belediye araç ve gereçleri, iş makineleri ve gerektiğinde personel desteği verilmiştir. İş bağlantılarına referans olunmuş ve gelişimine katkıda bulunulmuştur. Malumlarınız üzerine tüm dünyada ve ülkemizde de etkili olan ekonomik sıkıntı ve dar boğazlar, akaryakıtta yaşanan fahiş fiyat artışları; işçilik ve akaryakıt gibi maliyet kalemlerini etkilemiş ve hammadde de fiyat artışı söz konusu olmuştur. 

İlgili firmaca isteniyor ki belediye imkânları kendisine seferber edilsin ve her talebi hemen gerçekleştirilsin. Belediyemizin tek hizmet alanı taş fabrikası için hammadde üretimi olmayıp, çevre temizliği, ücretsiz öğrenci servisi, alt yapı ve yol çalışmaları, yaşlı ve hasta hizmetleri gibi asli hizmetleri bulunmaktadır. Belediyenin asli hizmetlerine öncelik vermek kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak hem kanuni ( yasal) zorunluluk hem de vicdani sorumluluğumdadır.  

Söz konusu haberde oluşturulmak istenen algının tam tersine kurumumuzca firmaya uygulanan veya uygulanmış olan bir yaptırım bulunmayıp, firma yetkilisi maliyetlerin artışı sebebiyle işyerinin faaliyetine son vereceği söylemi ile 29.09.2022 tarihinde Başkanlık Makamına ziyaretini gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmeler sonucu firma yetkilisi üretim tesisi olan DEMTAŞ taş atölyesini kapatacağı söylemi ile istihdama vermiş olduğumuz değeri kendisine kalkan görerek belediyemizi kıskaca alma yolunu seçmiştir. Görüşmelerde Firma yetkilisinin; yaşanan ekonomik dar boğazların kendisine bahane olarak sunulduğu söylemleri, iş etiğinden bihaber, Makama saygıdan yoksun üslup, sadece kendi çıkarlarını gözetmek, belde halkindan ziyade yabancı  uyruklu işci  çalıştırma  ve kamu haklarının korunmasını kasıt saymak gibi eylemler sergilemesi sonucu orta yol bulunamamış ve yol ayrımı kararı alınmıştır. Alacağımı alamadım belediye hammadde sevkini durdurdu gibi söylemler kamuoyunda kurumuza ve makamımıza karşı yıpratma ve algı oluşturma girişimlerinden ibarettir. Belediyemizde her zaman kurum menfaati gözetilmiş ve belde halkının çıkarları ön planda tutulmuştur. 

 Şeffaflıktan ve hukuka uygunluktan asla taviz vermeyen bir yerel yönetim olarak kasıtlı, taraflı ve kamuoyunu yanıltacak şekilde yapılan haber ve kaynakları hakkında yasal iş ve işlemler başlatılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.