DASK sigortasına talep arttı

DASK sigortasına talep arttı

GÜNDEM 5.02.2021 19:05:09
DASK sigortasına talep arttı

BURSA (İGFA) - Yüksek riskli deprem kuşakları üzerinde yer alan Türkiye’de, her yıl yıkıcı yeni depremler yaşanıyor ve ihtiyaç duyulan en önemli konuların başında Zorunlu Deprem Sigortası geliyor.   Generali Sigorta,  1999 yılında Kocaeli ve Düzce’de meydana gelen depremlerden sonra önem kazanan Zorunlu Deprem Sigortası ile ilgili Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından paylaşılan verilere dikkati çekti. 2019'da yüzde 7.3, 2020 yılında ise yüzde 5.3 yeni poliçe artışı söz konusu oldu.  

Depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlara karşı güvence sağlayan Zorunlu Deprem Sigortası özelinde son dönem verilerine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir ilk 3 sırada yer aldı. Bu illeri Antalya, Bursa, Adana, Sakarya ve Samsun izledi.

Generali Sigorta verilerine 2020 yılında online ve acente kanalı üzerinden DASK sigortası alma yüzdelerine göz atıldığında, yüzde 35 kadın ve yüzde 65 erkek dağılımı istatistiklere yansıdı.  

Anahtar Kelimeler: dask sigortasına talep arttı

Hasandağı’nda Yamaç Paraşütü Faciası: 1 Pilot Hayatını Kaybetti

BAŞKAN DİNÇER, BÜYÜK BÖLCEK CADDESİNDE ASFALT ÇALIŞMALARINI GECE VARDİYASINDA İNCELEDİ

Aksaray’da Gurbetçi Ailenin Otomobili Takla Attı: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Aksaray’da Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

Aksaray’da Kamyonet ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı

Aksaray’da Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı

Okul Bahçeleri Spor Alanı Oldu: Sertifika Töreniyle Proje Başarıyla Tamamlandı

  • BIST 100

    10929,77%0,54
  • DOLAR

    40,88% 0,04
  • EURO

    47,70% -0,31
  • GRAM ALTIN

    4381,07% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7051,98% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.