DADAŞLAR DERNEĞİ 2024 İFTAR PROGRAMI KONUŞMASI

DADAŞLAR DERNEĞİ 2024 İFTAR PROGRAMI KONUŞMASI

HABER 30.03.2024 23:13:00
DADAŞLAR DERNEĞİ 2024 İFTAR PROGRAMI KONUŞMASI


 Kısa adı “AKSARAY DADAŞLAR DERNEĞİ” olan DADAŞLAR SOSYAL KÜLTÜR DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA Derneği'nin değerli üyeleri ve aileleri, muhterem hanımlar, beyler, sayın misafirler ve basınımızın kıymetli temsilcileri! Aksaray DADAŞLAR Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz iftar programına hoş geldiniz. 
 Sizi derneğimizin yönetim kurulu ve şahsım adına saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Bildiğiniz gibi, çok uzun yıllardan beri Aksaray ili ve çevresinde yaşayan DADAŞLAR’ı bir araya getirmek ve aralarındaki bağı pekiştirmek, kültürümüzü ayakta tutmak ve yardımlaşmayı geliştirmek amacı ile babam Hasan KORKUT Bey tarafından kuruldu. O günden bugüne kadar birçok gece ve toplantı tertip edildi, şahsi bağların daha da geliştirilmesi için ziyaretler ve sohbetler yapıldı, bundan sonra da faaliyetlerine devam edecektir.
 Ben sözümün bu kısmında Aksaray’ımızda DADAŞLAR’ın ne olduğunu ve nasıl anlaşıldığını anlatmak istiyorum. DADAŞ’ların Aksaray’a gelmeye başladığı yılların üzerinden bir asırdan daha fazla zaman geçmiştir. Şu anda burada bulunanlar, ilk gelenlerden sonraki 4. 5. ve 6. kuşaktır.                                Çok uzun zamandır, bu evliyalar diyarına gelen DADAŞLAR, burada yaşayan kardeşlerine hiçbir zarar vermemiş, onları üzmemiş, aksine elinden geldiği kadar faydalı olup, yardım etmiştir. Hırsızlık, yolsuzluk, dolandırıcılık hele hele de zorbalık ve hile gibi hiçbir eylemi olmamış, olanlarla da birliktelik kurmamıştır. Bu yüzden Aksaray’ımızın evliya torunları, DADAŞLAR’ı çok sevmiş ve bağrına basmıştır. DADAŞLAR denildiği zaman; Aksaray’da yiğitlik akla gelir, temizlik akla gelir, dürüstlük akla gelir, kötülük bizim yapımızda ve ahlakımızda yoktur. Aksaray’a geldiği günden beri kapısına polis gelmemiş ailelerimiz vardır. Ben dernek başkanı olarak bu zamana kadar bize bu unvanı sağlayan atalarımıza huzurlarınızda teşekkürler ediyor, ahrete intikal edenlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmetler niyaz ediyorum. ALLAH onlardan da sizlerden de razı olsun.
 Derneğimizin bu gibi birliktelik toplantıları devam edecektir. Bu iftar programına sponsor olmak isteyen siyasi partilerimize de huzurunuz da teşekkürler ediyoruz, tekliflerini seçim arifesinde olduğumuz için geri çevirmek zorunda kaldık, lütfen bizi mazur görsünler. Biz DADAŞLAR derneği olarak bu mahalli seçimlerin Aksaray’ımıza ve dahası Yüce TÜRK milletine hayırlar getirmesini YÜCE MEVLA’dan diliyorum.
Sözlerimi burada noktalarken, hepinizi tekrar saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Sabit Kürşat KORKUT
DADAŞLAR Derneği Başkanı


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.