Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay son durumu paylaştı... Can kaybı 250'yi geçti!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay son durumu paylaştı... Can kaybı 250'yi geçti!

GÜNDEM 6.02.2023 10:44:48
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay son durumu paylaştı... Can kaybı 250

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 ili vuran 7,4 büyüklüğündeki can kaybı sayısının 284 olduğunu, binlerce yaralı ve binanın yıkıldığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 yaralı ve bin 710 binanın yıkıldığını açıkladı.

Oktay'ın AFAD'da yaptığı açıklamasına TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte Ankara'da bulunan bakanlar da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 ilde ciddi yıkımlara ve kayıplara neden olan deprem ile ilgili bazında kendisine ulaşan sayıları paylaştı.

"Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımızı kaybettik" diyen Fuat Oktay, "Hatay'da 4 kişi vefat etti. Osmaniye'de 20 kaybımız var. Adıyaman'da 13 kaybımız var. Diyarbakır'da 14 kaybımız var. Şanlıurfa'da 18 kaybımız var. Antep'te 80 kişi hayatını kaybetti. Adana'da 10 kaybımız var. Malatya'da 47 kaybımız var" dedi.

Hatay Havalimanı'nın uçuşlara kapalı olduğunu artçı deprem konusunda da 78 artçı depremin meydana geldiğini ve 6'dan büyük 3, 5'ten büyük 8 artçının kaydedildiğini vurguladı.

Vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını ifade eden Oktay, "İstismar edilmemesi için tedbiri önceden aldık. AFAD bünyesinde yardımlar toplarnarak koordine edilecek. AFAD'ın sitesinden yardım numaraları duyurulacak. Vatandaşlarımızı AFAD üzerinden yardım yapmaya teşvik etmek istiyoruz. Şiddeti yüksek bir depremdi. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Bu arada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Fuat Oktay, "Okullarımızın tatil edilmesi konusu var. Cumhurbaşkanımıza da durumu arz ettik. Hasarın etkinlik düzeyine göre okulların tatil süresini belirleyeceğiz. Bugün ya da yarın açıklarız. 10 ile ilişkin genel afet bölgesi kararı alınacaktır" diye konuştu.

https://twitter.com/fuatoktay/status/1622489690442985472

Aksaray’da Hafif Ticari Kamyonet Tabelaya Çarpıp Araziye Uçtu 2 Yaralı

Aksaray'da Otomobil Yayaya Çarpıp Kaçtı!

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin Otonom Traktör Projesi Teknofest 2025 finalinde

ESKİ CEZAEVİ ALANINDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Aksaray’da Otomobil Takla Attı: Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Kavşakta Kaza: Otomobil Takla Attı, Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Tırın Ani Manevrası Kazaya Neden Oldu

  • BIST 100

    11094,46%-1,12
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    49,01% 0,46
  • GRAM ALTIN

    5187,03% 0,42
  • Ç. ALTIN

    8509,68% 0,10

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.