Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail-Filistin gündemli diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail-Filistin gündemli diplomasi trafiği

GÜNDEM 10.10.2023 09:55:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail-Filistin gündemli diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.50'de başlayıp yaklaşık 4 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına aralar vererek İsrail-Filistin gündemli diplomasi trafiği yürüttü.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre bu kapsamda ilk olarak Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin bağlamında yaşanan son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüşerek Türkiye'nin bölgede çatışmaların son bulması ve bir an önce sükûnetin sağlanması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile de telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin gerilimi çerçevesinde bölgede artan çatışmaları konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GAYRETLERİ ARTARAK SÜRECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı telefon görüşmesinde ise iki ülkede yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeleri ele aldı.

Herzog'a sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ve sükûnetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, endişe verici çatışmaların sonlandırılması ve kalıcı barışın sağlanması için Türkiye'nin gayretlerinin artarak süreceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürüttüğü diplomasi trafiği kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile de telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail-Filistin gerilimi çerçevesinde bölgede artan çatışmalar ele alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonda görüştüğü bir başka lider de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi, görüşmede İsrail-Filistin gerilimiyle ilgili son gelişmeleri ele aldı, gerginliğin sonlandırılması için yapılabileceklerini değerlendirdi.

Aksaray Üniversitesi ve TİKA’dan Moldova’da Eğitim Atağı

DAĞILGAN’DA ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

Aksaray'da Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütüne Büyük Darbe: 15 Gözaltı, 4 Tutuklama

BAŞKAN DİNÇER’İN SEÇİM VAATLERİNDEN BİRİ DAHA HAYATA GEÇİYOR

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR

AKSARAY’DA GENÇLİK PARKI İLE KÜLTÜRPARK’I BİRLEŞTİREN YAYA ÜST GEÇİDİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aksaray'da Narkotik Operasyonları: 25 Gözaltı, 4 Tutuklama

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    38,04% 0,36
  • EURO

    43,27% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4078,02% 0,40
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.