Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkıcı maliyet 104 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkıcı maliyet 104 milyar dolar!

GÜNDEM 20.03.2023 17:14:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkıcı maliyet 104 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından yardım eden ülkelere teşekkür ederken, depremin yol açtığı yıkım maliyetinin yaklaşık 104 milyar dolar olduğunu ifade etti.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Komisyonu ile AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç'in, Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenen bölgelere destek için düzenlediği Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası örgütlerin üyelerine ve kurumlara, depremde Türkiye'nin yanında oldukları için teşekkür etti.

Depremin yol açtığı yıkım maliyetinin yaklaşık 104 milyar dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, "Depremde yıkılan tüm şehirlerimizi altyapısı, üstyapısı, işyerleri, tarihi ve kültürel değerleriyle yeniden inşa ve ihya edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, hedeflerinin 1 yıl içinde deprem bölgesindeki konut ihtiyacını karşılayacak yapıları inşa etmek olduğunu söyledi.

https://youtu.be/_gGHA7Swwx8

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

İYİ Parti Aksaray’da Sercan BELGEMEN Güven Tazeledi

  • BIST 100

    10860,80%-0,58
  • DOLAR

    42,22% 0,05
  • EURO

    48,80% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5539,53% 1,95
  • Ç. ALTIN

    9150,54% 1,49

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.