ÇÖLYAK VE TROZİNEMİ HASTALARINA GIDA DESTEĞİ SÜRÜYOR

Aksaray Belediyesi, pandemi sürecinde hiçbir aksaklığa meydan vermeden çölyak ve trozinemi hastalarına glütensiz gıda teminini sürdürüyor. Gıda paketleri, hijyen kurallarına uygun koşullarda belirlenen adreslere ulaştırılıyor.

HABER 9.02.2021 20:13:00
ÇÖLYAK VE TROZİNEMİ HASTALARINA GIDA DESTEĞİ SÜRÜYOR

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve başlamasıyla birlikte çölyak ve trozinemi hastalarının tüketmek zorunda oldukları glütensiz gıda desteği başlamış ve şehir genelinde bu hastalıkla mücadele eden hastalar belirlenmişti.

 

 

Aksaray Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, kentte yaşayan çölyak ve trozinemi hastalarının glütensiz gıdalara daha kolay ulaşmaları ve bu konuda mağduriyet yaşamamaları için her ay düzenli olarak gıda desteğini başlattı. Pandemi sürecinde de bu hizmette hiçbir aksama yaşanmadı. Glütensiz gıda paketleri hijyen kurallarına uygun şekilde belirlenen adreslere düzenli olarak teslim ediliyor.

 

 

İçerisinde bulunduğumuz salgın döneminde her insanın özelliklede çölyak ve trozinemi gibi gıda hassasiyeti duyan hastaların çok dikkatli beslenmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak bir taraftan korona virüsle mücadele ederken bir diğer yandan da Belediyemizin diğer alt ve üst yapı hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyoruz.

 

Bizler toplumuzun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyacına yönelik hizmet üretirken sosyal hizmetlerimizi artırarak devam ettirdik. Şehrimizde ikamet eden ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ailelerimize çok yönlü bir sosyal hizmet sunarken glütensiz gıda ihtiyacı duyan çölyak ve trozinemi hastalarımızı da unutmadık. Özellikle pandemi döneminde çölyak ve trozinemi hastalarının glütensiz yiyeceklere ulaşması, normal gıdalara ulaşmasından daha zor. Bunu göz önünde bulundurarak Aksaray Belediyesi olarak her ay düzenli olmak kaydıyla glüten içermeyen gıda paketlerini bu ailelerimize ücretsiz olarak ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN DİNÇER’İN SEÇİM VAATLERİNDEN BİRİ DAHA HAYATA GEÇİYOR

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR

AKSARAY’DA GENÇLİK PARKI İLE KÜLTÜRPARK’I BİRLEŞTİREN YAYA ÜST GEÇİDİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aksaray'da Narkotik Operasyonları: 25 Gözaltı, 4 Tutuklama

Uşak Tekstil Geri Dönüşümünde Dünya Birincisi Oldu!

AKSARAY'A YATIRIMA DEVAM EDİYORUZ

BAŞKAN DİNÇER’DEN MİNİKLERE BAYRAM HEDİYESİ

  • BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.