Çokyatan ve Karapınar Hayvan İçme Suyu Tesisi Tamamlandı

HABER 24.02.2020 11:35:00
Çokyatan ve Karapınar Hayvan İçme Suyu Tesisi Tamamlandı

Çokyatan ve Karapınar Hayvan İçme Suyu Tesisi Tamamlandı.

Hayvancılığın gelişimi ve kırsal alandaki vatandaşların ekonomik olarak kalkınmaları amacıyla İdaremiz Ortaköy İlçesi Hacı Mahmut Uşağı Köyü, Çokyatan Yaylası ve Ağaçören İlçesi Yağmurhüyüğü Köyü, Karapınar Yaylalarının otlatma bölgelerine hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için 25 m3 su depolama kapasitesine sahip 2 adet depo ve 15 metre uzunluğunda 2 adet yalak yapılarak hayvanların sürekli ve kaliteli içme suyuna kavuşması sağlanmıştır.

Genel Sekreterimiz Ramazan ALTUNDAĞ, proje ile ilgili yaptığı açıklamada “İlimiz hayvancılık bakımından ciddi bir potansiyel taşıyor ve bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımızın hayvan otlattığı bölgelerde, hayvancılığın gelişimi ve hayvan içme suyu ihtiyacının temini amacıyla tesisimizi hayata geçirdik. Yapılan 2 adet hayvan içme suyu projesi ile 5200 adet küçükbaş ve 600 adet büyükbaş hayvanın içme suyu ihtiyacının karşılaması hedeflenmektedir.” dedi.

ŞEHİTLER MÜZESİ RAMAZAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

BAŞKAN AKTÜRK’TEN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

AKSARAY BAROSU BASIN AÇIKLAMASI 5 Nisan Avukatlar Günü

Rektör Arıbaş: Anadolu Ajansı 105 Yıldır Hakikatin Sesi

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK ADIM

MEDAŞ BİNASININ YIKIMI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

MHP AKSARAY KAÇEP 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    9407,17%0,29
  • DOLAR

    37,99% 0,07
  • EURO

    41,52% -0,28
  • GRAM ALTIN

    3649,65% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6046,99% -1,34

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.