Çocuklardan jandarmaya ziyaret

Geleceğimizin teminatı olan çocuklardan jandarmaya ziyaret

HABER 10.06.2022 10:40:00
Çocuklardan jandarmaya ziyaret

Aksaray Merkez Timur Sarrafoğlu İlkokulu ile Armutlu Köyünde bulunan Armutlu İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinde oluşan yaklaşık yüz kişilik heyet 08 Haziran 2022 tarihinde Aksaray İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etmiştir.

 

Ziyaret gelen çocuklara İl J.K.lığı Harekat Merkezinin tanıtımı yapılarak 112 acil çağrı numarasının önemi anlatılmış, çocuklar telsiz üzerinden görevdeki devriyelere çağrılar yaparak görevlerinde başarılar dilemişlerdir.

 

Daha sonra çocuklar için hazırlanan Olay ve Yalman isimli Jandarma köpeklerinin gösterisi izletilmiş, köpek eğitim alanı ve kışla içerisinde bulunan hayvanat bahçesi gezdirilmiş, müteakiben kışla içerisinde hazırlanan Trafik eğitim parkurunda çocuklara; emniyet kemerinin önemi, trafik işaret ve lambaları ile yaya geçidinin kullanımı hakkında uygulamalı trafik eğitimi verilmiş, Jandarma envanterinde bulunan tamamı yerli ve milli olan silahlar ile araç ve motosikletlerin tanıtımı yapılarak çocuklarımızın araç ve motosikletlere bindirilerek güzel zaman geçirmeleri sağlanmıştır.

 

Kriminal Kısım Amirliği tarafından açılan stant da çocuklarımıza Olay yeri incelemede kullanılan cihaz ve malzemelerin tanıtımı yapılarak, olay yerinde tespit edilen bulguların toplanmasında ve muhafazasında kullanılan teknikler hakkında eğitim verilmiştir.

 

Faaliyet sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunularak Jandarma çocuk dergisi, Jandarma boyama kitabı ve balonlar hediye edilmesine müteakip çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirilerek ziyaret faaliyeti sonlandırılmıştır.


Anahtar Kelimeler: Çocuklardan jandarmaya ziyaret

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    34,88% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2430,64% -0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.