ÇOCUK FESTİVALİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ÇOCUKLARIMIZIN TEBESSÜMÜ BİZİ MUTLU ETTİ’’

HABER 15.08.2022 20:17:00
ÇOCUK FESTİVALİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ


Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşları kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmak için düzenlenen çocuk festivali yoğun ilgi gördü. 

Toplumun her kesimine yönelik birbirinden farklı organizasyonlara ev sahipliği yapan Aksaray Belediyesi düzenlediği çocuk festivali ile binlerce çocuğun iki gün boyunca doyasıya eğlenmesini sağladı. 

Geçtiğimiz günlerde gurbetçi buluşmaları, bilim festivali, hasat şenlikleri, bisiklet festivali gibi organizasyonlara ev sahipliği yapan Aksaray Belediyesi renkli bir festivali daha geride bıraktı. 

Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı içerisinde oluşturulan festival alanına atölyeler oyun alanları etkinlik alanları sahne ve gösteri platformları kuruldu. Çocukların fiziksel, zihinsel ve bilişsel gelişimlerine katkı sağlayacak oyuna alanları kuruldu. Festival alanında bulunan atölyelerde çocukların ilgisini çekebilecek ürünler tanıtılmasının yanı sıra bilimsel tekniklerle yapılan deneylerde çocukların ilgi odağı oldu. 

Festival alanındaki oyun parklarında aileleri ile birlikte doyasıya eğlenen çocuklar Bilim Merkezi eğitmenleri tarafından kurulan stantlarda el becerisi eğitimleri aldı. Balon parkurlarında eğlenen çocuklar eğitmenlerden hem kültürel hem de teknolojik alanlarda eğitim aldı. Kimi zaman matkaplarla ahşap topaç yapan çocuklar kimi zaman da deneylerle kendilerine oyuncak yaptı. Bilim Merkezinde eğitim gören öğrencilerin ürettiği E-Spor yazılımları ile oyunlar oynayan çocuklar 2 gün boyunca aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirdi.

HAYVANAT BAHÇESİ VE SICAK BALON UÇUŞ GÖSTERİSİ ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Festival alanında gönüllerince eğlenen çocuklar THY akrobasi eğitiminin gök yüzünde yaptıkları gösterileri ve sıcak balon uçuş gösterilerini ilgi ile izlediler. Çocuklar THY akrobasi ekibinin gök yüzünde yaptığı gösterileri fotoğrafladı.

Festival alanına kurulan hayvanat bahçesinde birbirinden farklı hayvan çocuklarla buluşturuldu. Çocuklar daha önce hiç görmedikleri hayvanlara dokunarak tanıma fırsatı elde ettiler. 

‘’ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HEM EĞELENDİRCİ HEM EĞİTİCİ BİR FESTİVAL DÜZENLEDİK’’

Festival alanında bulunan atölyelerde, oyun alanlarında ve gösteri alanlarında çocuklarla iki gün boyunca bir arada bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer festival ile ilgili yaptığı açıklamada festivalin çocuklar için hem eğitici hem de eğlendirici olduğunu belirtti. Yerel ve ulusal basın kanallarında geniş yankı uyandıran festival ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer şu ifadeleri kullandı; ‘’Çocuklarımızın ve gençlerimizin aileleri ile birlikte katıldığı festivalimiz 2 gün boyunca devam etti. Her yaptığımız kültürel ve sanatsal organizasyon gibi çocuk festivalimizde vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gördü. Festivalimize katılan herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi. 

Festivalde son etkinlik olarak belirlenen Kıraç konserinde de vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray halkına güzel bir gece geçirmesi için performans sergileyen Anadolu rock’ın güçlü temsilcisi Kıraç’a teşekkür etti. Başkan Dinçer, Kıraç’a Aksaray Belediyespor forması hediye etti. 
Son günlerde kendine özgü dansı ile sosyal medyanın gündem konusu olan Aksaray Belediyesi temizlik personeli Hamit’te kıraç konserinde sahnede dansını sergiledi. 


Anahtar Kelimeler: ÇOCUK FESTİVALİ YOĞUN GÖRDÜ

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.