'Çığ Mobil' 43 ilin gözü, kulağı

'Çığ Mobil' 43 ilin gözü, kulağı

GÜNDEM 23.01.2024 19:34:50

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çığ tehlikesine karşı önlem alabilmek ve vatandaşı bu konuda bilgilendirmek amacı ile hayata geçirdiği yerli ve millî ‘Çığ Mobil’ uygulamasını güncelledi.

ANKARA (İGFA) - Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve mobil cihazlarda kullanıma sunulan ‘Çığ Mobil’ uygulaması sayesinde, Türkiye’de çığ riski olan 43 ilin potansiyel çığ başlama bölgeleri harita üzerinde kırmızı renkte görülürken, alanla temas edildiğinde sesli uyarı alınarak güvenli rota çizilebiliyor.

Uygulamanın, ‘Çığ Mobil’ uygulamasının, en çok askeri operasyonlarda güvenlik kuvvetlerinin ihtiyacını karşılaması ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, dağcılar, kayakçılar ve kırsalda yaşayan vatandaşlar için de önemli katkılar sağlaması hedeflendi.

Anahtar Kelimeler: 'çığ mobil' 43 ilin gözü kulağı

Aksaray’dan Türkiye Gündemine Bakış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

AKSARAY’IN ÇEVRE VE TURİZM PROJELERİ ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

Gece Vakti Yağma Suçundan Aranan Şüpheli Ağaçören'de Yakalandı

Aksaray Belediyesi’nden Sivrisineklere Karşı Teknolojik Hamle: Drone ile Havadan İlaçlama Başladı

  • BIST 100

    10228,4%0,39
  • DOLAR

    39,84% 0,05
  • EURO

    46,97% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4278,66% 0,46
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.