CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir'den Suç Duyurusu: "Cumhuriyet ve Atatürk'e Hakaretin Hesabını Soracağız!

Aksaray – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, eski

HABER 9.07.2025 14:40:00
CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir

AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde, 5 ve 6 Temmuz 2025 tarihlerinde X (Twitter) platformu üzerinden yapılan paylaşımlarda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve Atatürk devrimleri açık şekilde hedef alındı. Özdemir, bu ifadelerin Türk Ceza Kanunu’nun 301. ve 216. maddeleri ile 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun kapsamında suç oluşturduğunu belirtti.

“1923 Darbesi” İfadesi Tepki Çekti

Ahmet Hamdi Çamlı’nın söz konusu paylaşımlarında, Cumhuriyet’in kurulduğu 1923 yılı için “kanlı darbe” ifadelerini kullandığı ve “hesaplaşma” çağrısında bulunduğu görüldü. CHP İl Başkanı Özdemir, bu ifadelerin sadece Atatürk’ün manevi hatırasına değil, aynı zamanda anayasal düzene karşı da açık bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

“Toplumsal Barışa Açık Saldırı”

Özdemir, “Bu ifadeler ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik bu sistematik saldırıların karşılıksız kalması, anayasal düzeni korumasız bırakır” diyerek etkin bir soruşturma yürütülmesini talep etti.

Dilekçede ayrıca, şüpheliye ait sosyal medya paylaşımlarının ekran görüntüleri ve kimlik bilgileri delil olarak sunuldu.

 Suçlama başlıkları şunlar:

Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini Aşağılama (TCK 301)

Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik (TCK 216)

Atatürk’ün Hatırasına Alenen Hakaret (5816 sayılı Kanun)


CHP: “Cumhuriyetin Teminatı Olmaya Devam Edeceğiz!”

CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, "Atatürk’e ve Cumhuriyet’e dil uzatılmasına sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu söylemlerin karşılıksız kalması, Cumhuriyet düşmanlarını cesaretlendirir. Gereği yapılmazsa kamu vicdanı zarar görür” dedi.

Kamuoyunun yakından takip ettiği olayda, savcılığın soruşturma başlatıp başlatmayacağı merak konusu.

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN 2026 YILI İÇİN TURİZM VURGU

Niğde’de İki Kişinin Hayatını Kaybettiği Olayın Şüphelisi Adliyeye Sevk Edildi

Park Halindeki Otomobilin Lastikleri Jantlarıyla Birlikte Çalındı

Aksaray Valisi Murat Duru’dan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a iade-i ziyaret

Alsaray da kullanılmayan Evin depo bölümündeki çatı da küçük çapta çıkan yangın korkuttu

Niğde’de Trafik Tartışması Cinayetle Sonuçlandı: Zanlı Aksaray’da Yakalandı

  • BIST 100

    16723,34%0,02
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7075,20% -0,59
  • Ç. ALTIN

    11663,72% -0,15

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.