CHP İzmir Milletvekili: "Basın kartında iptaller gizleniyor"

CHP İzmir Milletvekili: "Basın kartında iptaller gizleniyor"

GÜNDEM 19.02.2021 09:59:05
CHP İzmir Milletvekili:

BURSA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in basın kartı iptal edilen ve kart almak için bekleyen gazetecilerin sayısına ilişkin sorusunu yanıtsız bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda tek adam keyfi yönetiminin yansımasının olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, basın kartlarının önceden olduğu gibi basın meslek örgütleri temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından verilmesi gerektiğini söyledi. Sertel, gazetecilerin basın kartlarının basın meslek örgütleri tarafından verilmesine yönelik taleplerin sürdüğünü belirterek, "Basın kartları eskiden olduğu gibi Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Gazeteciler Cemiyeti Ankara, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından verilmelidir. Oysa bugün komisyon tek kişi tarafından yönetiliyor ve istediğine kart verilip muhalif gördüklerine verilmeyen bir yapı sergileniyor" dedi. 

İPTALLER GİZLENİYOR

Çok sayıda basın kartı başvurusunun uzun süredir bekletildiğini yine çok sayıda gazetecinin kartının iptal edildiği bilgisine sahip olduklarını ifade eden Sertel, doğru bilgiye ulaşmak için soru önergesi verdiklerini ancak soruların da yanıtsız bırakıldığını söyledi.  

AKSARAY’DA ŞEHİR, SOKAK VE DOĞA HAYATI FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLAND

Aksaray'da Virajı Alamayan Kadın Sürücü Kanala Uçtu

Aksaray’da Metruk Evde Yangın

Hasandağı’nda Yamaç Paraşütü Faciası: 1 Pilot Hayatını Kaybetti

BAŞKAN DİNÇER, BÜYÜK BÖLCEK CADDESİNDE ASFALT ÇALIŞMALARINI GECE VARDİYASINDA İNCELEDİ

Aksaray’da Gurbetçi Ailenin Otomobili Takla Attı: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Aksaray’da Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

  • BIST 100

    10956,4%0,24
  • DOLAR

    40,89% 0,03
  • EURO

    47,81% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4387,62% 0,17
  • Ç. ALTIN

    7052,23% -0,02

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.