CERRAHİDE KADIN OLMAK

CERRAHİDE KADIN OLMAK…

HABER 12.03.2020 16:26:00
CERRAHİDE KADIN OLMAK

 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın ilk kadın asistanı, ilk kadın uzmanı ve ilk kadın öğretim üyesi olan Prof. Dr. Seher Demirer, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilerle buluştu. 

 

ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte Prof. Demirer’i ağırlamaktan büyük bir heyecan duyduklarını belirterek, “Sayın Hocamıza katılımı için çok teşekkür ediyoruz. Onun ilham veren hikâyesinden, öğrencilerimizin ciddi anlamda istifade edeceği kanaatindeyiz” dedi. Selamlama konuşmasının ardından Girişimci İş Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Muazzez Toprak, dünya kadınlar gününün tarihçesi hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra kürsüye gelen Türk Cerrahi Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seher Demirer “Cerrahide Kadın Olmak” konulu sunumunu yaptı. Doktorluk mesleğinin bir çocukluk hayali olmadığını, o dönemlerde daha çok sosyal bilimlerle ilgilendiğini kaydeden Demirer, “Üniversite sınav dönemi geldiğinde yaptığım tercihleri bir öğretmenin gördü ve Tıp Fakültesi yazmam gerektiğini söyledi. Çok da istemememe rağmen, öğretmenimin de yönlendirmesiyle Tıp Fakültesi’ne girdim. Klinik stajlar dönemine geldiğimde cerrahi kliniğinin atmosferi çok ilgimi çekti. Hekimlerin ameliyata girmesi, ortamın dinamizmi, mesainin hareketliliği… Bu etkiler münasebetiyle Tıpta Uzmanlık Sınavlarında cerrahiye yöneldim ve hikâyem başladı” dedi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1945 yılında kurulduğunu ve Genel Cerrahi Kliniği’nde o döneme kadar hiç kadın bir asistanın çalışmadığını belirten Prof. Demirer, şöyle devam etti: “Düşünün; uzun yıllar boyunca erkeklerin egemen olduğu bir klinikle karşı karşıyasınız. Ben bu duruma hazırdım, seçtiğim kliniğin erkek ağırlıklı bir klinik olduğunu biliyordum. Ama aslında bir kadının cerrahi asistanı olması, oradaki erkekler tarafından ilginç karşılandı.” Mesleğin ilk yıllarında, özellikle fiziki mekân kurgularının erkek eksenli tasarımı münasebetiyle bir takım sorunlar yaşandığını, ancak giderek bunların dengelenmeye başladığını da belirten Prof. Demirer, kadınların özelde cerrahi, genelde ise iş yaşantısına katılımlarla alakalı algılarının pozitif yönde değişmeye başladığını ve bunun son derece anlamlı ve değerli olduğunu vurguladı. 

 

Akademisyenlerin ve öğrencilerin takip ettiği konferansın ardından Prof. Dr. Seher Demirer, soruları yanıtladı. 


Anahtar Kelimeler: CERRAHİDE KADIN OLMAK

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 MAYIS MESAJI

TOBB 80. GENEL KURULUNDA ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’A HİZMET ŞEREF BELGESİ VE PLAKETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

TAPDUK EMRE KİTAP KONAĞI SINAV KAYGISI VE YÖNETİMİ KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

200 YIILIK OSMANLI DÖNEMİ ESERİ KARASU KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLEREK AKSARAY KÜLTÜR MİRASINA KAZANDIRILIYOR

AKSARAY BELEDİYESPOR U – 15 TAKIMI KÜÇÜK KIZLAR TÜRKİYE HENTBOL ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE 2. OLDU

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,25% -0,05
  • EURO

    35,09% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,22% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.