ÇERDİĞİN MAHALLESİ’NİN 30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

ÇERDİĞİN MAHALLESİ SAKİNLERİ; ‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

HABER 3.07.2024 13:46:00
ÇERDİĞİN MAHALLESİ’NİN 30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU


Aksaray Belediyesi, Çerdiğin Mahallesi’nde 30 yıldır yolu işgal eden yapıları yıkarak, yol genişletme çalışması yaptı.  

Şehrin merkezi konumunda yer alan Çerdiğin Mahallesi’nde birbirine yakın konumda bulunan birçok tarihi yapı bulunuyor. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Çerdiğin Mahallesindeki bazı yapılar ulaşımda yolun daralmasına sebep oluyordu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de Çerdiğin Mahallesinde yolu daraltan yapıların yıkılarak ulaşımı kolaylaştırma adına yolu daraltan yapıların yıkılması için kamulaştırma çalışması başlattı.

30 yıllık sorunun çözüme kavuşturulması adına başlatılan çalışmalar kapsamında; Çerdiğin Mahallesi’nde bulunan 1050’nolu Sokak Üzerinden, İl Sağlık Müdürlüğü, Aşevi, Horozbaba Cami-Kızıltanlar Konağına giden 12 metrelik yolu 5 metreye kadar daraltan yapıları (bahçesiyle birlikte) kamulaştırıldı.

Kamulaştırılan bölgede, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları ile tüm hak sahiplerinin ve hissedarların onayı alınarak yapılan bu titiz çalışma ile yolun genişletilmesi için bölgede yıkım çalışması yapılarak yol genişletildi.

‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ’’

Aksaray’ın en eski yerleşim alanlarından olan Çerdiğin Mahallesindeki bu sorunun 30 yıldır çözüme kavuşmasını beklediklerini belirten mahalle sakinleri yıkım çalışmalarına şahitlik ettikleri anlarda şu ifadeleri kullandılar; ‘’Belediye Başkanımız göreve geldiği günden bugüne kadar şehrin birçok noktasındaki soruna kalıcı çözümler bulduğunu biliyorduk. Çerdiğin Mahallesi sakinleri olarak bizde bu yolun genişletilmesini bekliyorduk. Hak sahiplerinin ve hissedarların yurtdışında olması sebebi ile yol uzun yıllar boyunca genişletilememişti. Ama Belediye Başkanımızın girişimleri ile olumlu neticeler alındı. Yolun genişleterek Çerdiğin Mahallesi ve Çarşı merkezi arasındaki ulaşımın güvenli ve kolay hale gelmesini sağlayan başta Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.’’ İfadelerini kullandılar. 


Hamidiye Mahallesi'nde Yangın Paniği

AKSARAY’DA 5,5 YILDA 2600 BAĞIMSIZ BİRİMİN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

LAVANTA BAHÇESİ, 25 TEMMUZA KADAR 12.00- 20.00 SAATLERİ ARASINDA ZİYARETE AÇIK OLACAK

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ'NDE ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ VE MOBİL KUAFÖR HİZMETİ SUNULDU

AKSARAY BELEDİYESİ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ TERCİH SÜRECİNDE DE ÖĞRENCİLERİN YANINDA

Şehit savcı Hakan Kılıç'ın adı Adliyedeki toplantı salonuna verildi

ŞEHİR TRAFİĞİNİ YENİDEN DÜZENLEMEK İÇİN TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ

  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.