Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

HABER 8.10.2021 13:59:00
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: “Zamanın ruhunu kavrayamazsak, yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetlerin amacına ulaşmayacağını düşünüyorum”
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Aksaray Kültür Merkezi’nde program gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’in konuşmacı olarak katıldığı programa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, birim amirleri ve din görevlileri katıldı. 
Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu “1975 ile 1990 yılı arasında Dünyada kurulan şirketlerin yüzde 75’i şuan da yok. Şuan anda Dünyaya hükmeden bütün şirketler on yıllık bir geçmişe sahip. Biz zamanın ruhunu kavrayamazsak, zamanın bizden ne istediğini bilmezsek yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetlerin amacına ulaşmayacağını düşünüyorum” dedi.
Hiçbir şekilde tesadüfe yeri olmayan iki meslek olduğunu, bunlardan birisinin imamlar diğerinin de öğretmenler olduğunu vurgulayan Vali Hamza Aydoğdu; bu iki meslek grubu toplumun bütün katmanlarına sirayet ettiğini söyledi. 
Gençler arasında yapılan bir ankette rol modeliniz kimdir?  Soru sorulduğunda gençlerin yüzde 50’sinin benim rol modelim yok dediğini bu sonuç karşısında çok düşünülmesi gerektiğini kaydeden Vali Aydoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Peygamber efendimiz cihanşümul bir peygamber olarak bir rol modeldir. Peygamber efendimiz yapmadığı hiçbir şeyi karşısındakine yapın diye tavsiyede bulunmamıştır. Arkadaşlar sözün bittiği yerdir, artık söz hiçbir şekilde tesir etmiyor. Çocuklarımıza nasihat ediyoruz çocuklarımız diyor ki; baba bana televizyon izleme diyorsun ama günde üç saat televizyon izliyorsun. Bana kimseyi kırma diyorsun her gün annemi kırıyorsun ve ben bunları gözlerimle görüyorum. O zaman çocuklar, gençler, toplum bizim sözlerimize değil ayak izlerimize bakıyor. Eğer sözlerimiz ile ayak izlerimiz birbiriyle çelişiyorsa bizim konuşmamızın hiçbir anlamı yoktur” 
Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik eden Vali Aydoğdu: “Allah hepinizden razı olsun, biz bu coğrafyada Âlemi İslam’a bayraktarlık eden bir milletin fertleriyiz. Bunun yanında kıyamete kadar cihanşümul olan bir peygamberin de ümmetiyiz. Biz bunların kıymetini bilmek zorundayız, birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Olur ki, gençlerimiz, bizler bazen şaşırırız, bazen düşeriz, bazen yoldan saparız ama sizlerin ve bizlerin yapması gereken şiddet göstermek değil, şefkatle merhametle gençlere ve bizlere sahip çıkmaktır. Ben şuna inanıyorum, bir insan inanırsa bir belde değişir, bir insan inanırsa bir ilçe değişir bir insan inanırsa bir şehir ve bir ülke değişir. Biz yeter ki inanalım, iman edelim ve kalbimizi birbirimize açalım, birbirimizin arasına duvarlar örmeyelim, birbirimizin kalpleri arasında köprüler kuralım” dedi.
İl Müftüsü Hasan Hüyesin Güller’in müftülük hizmet ve çalışmaları hakkında yaptığı konuşmanın ardından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Diyanet Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’in ‘Din Görevlileri ve Vefa’ konulu konuşması gerçekleştirildi. 
Program sonunda görevlerini üstün bir anlayış ve gayretle sürdüren din görevlilerine başarı belgeleri takdim edildi. 


Anahtar Kelimeler: Camiler Görevlileri Haftası

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.