Bursa'dan '7 güzel adam'a vefa

Bursa'dan '7 güzel adam'a vefa

GÜNDEM 23.09.2022 09:43:08
Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Asım’ın Nesli Gençlik Buluşmaları projesi kapsamında, 7 Güzel Adam olarak tanınan şair ve yazarlar ‘mezarları başında’ anıldı.

BURSA (İGFA) - Eğitimden spora, kültür sanat etkinliklerinden farklı aktivitelere kadar her alanda gençliğe yönelik projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, “Asım’ın Nesli Gençlik Buluşmaları” projesine yeni bir boyut kazandırdı.

Türk edebiyatında önemli bir yeri olan ve ‘7 Güzel Adam’ olarak tanınan şair ve yazarları gençlere anlatmak amacıyla düzenlenen ‘Asım’ın Nesli 7 Güzel Adamın İzinde’ projesi, 30 gencin katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında sırasıyla Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul ve Balıkesir illerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Proje, 7 Güzel Adam’ın Kahramanmaraş’ta birlikte okudukları Maraş Lisesi ziyareti ile başladı.

Sırasıyla; Şanlıurfa’da Mehmet Akif İnan, Ankara’da Nuri Pakdil, İstanbul’da Cahit Zarifoğlu, Sezai Karakoç, Erdem Beyazıt ve Rasim Özdenören ile Balıkesir’de Alaaddin Özdenören’in kabirleri ziyaret edildi. Proje kapsamında; Ankara’da Türkiye Yazarlar Birliği ofisi, İstanbul’da 7 Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi ve Balıkesir’de Ahmet Kot Millet Kütüphanesi’ne de gidildi.


Anahtar Kelimeler: bursa'dan '7 güzel adam'a vefa

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.