Bursa Ankara yolunda işlem tamam

Bursa Ankara yolunda işlem tamam

GÜNDEM 12.01.2023 15:30:09
Bursa Ankara yolunda işlem tamam

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni yol-köprü ve kavşak imalatlarının yanında mevcut köprüleri yenileme çalışmaları kapsamında Kestel ilçesi Serme Mahallesi sınırlarında Ankara Yolu’nun altından geçen Cenup Kanalı üzerindeki 2 ayrı köprü sil baştan yenilendi.

BURSA (İGFA) - Bursa’da ulaşım sorununa köklü çözümler üretmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı karşılamakta zorlanan eski köprüleri de yenilemeye devam ediyor.

Yıldırım’ın Samanlı Mahallesi’nde yaklaşık 40 yıl önce yaptırılan ve artık bölgedeki trafik yükünü karşılayamayan Deliçay Deresi ve Cenup Kanalı üzerindeki iki köprüyü yaklaşık 3 ay önce yenileyip hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Cenup Kanalı’nın Ankara Yolu geçiş köprülerini yeniledi.

Kestel ilçesi Serme Mahallesi sınırlarında Ankara Yolu’nun altından geçen Cenup Kanalı üzerindeki 2 ayrı köprü, sil baştan yenilendi. Çalışmalar kapsamında 160 fore kazık ve 77 kiriş imalatı ile 12 bin metreküp kazı dolgu ve 6 bin metreküp beton kaplama yapıldı. Köprülerin tamamlanmasının ardından, yaklaşık 1000 ton asfalt kaplama ile Ankara yolu üzerindeki çalışma nihayete ermiş oldu.

SORUNSUZ ULAŞIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sorunsuz ulaşım hedefiyle bir taraftan Bursa’ya yeni yol, köprü ve kavşaklar kazandırırken diğer taraftan mevcut yol ve köprüleri sağlıklaştırma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Ankara Yolu’nun kentin en önemli aksı olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Kestel ilçemiz sınırlarındaki Serme köprülerinin yenilenmesi de önemliydi. Yol güzergahının altından geçen Cenup kanalı üzerindeki köprüler ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Çalışma kapsamında her iki köprüyü de yeniledik. Çalışmalar süresince trafik akışını bir nebze de olsa aksatmış olabiliriz. Ancak yenilenen köprülerimizle daha uzun yıllar herhangi bir çalışmaya ihtiyaç duyulmayacak” dedi.

Anahtar Kelimeler: bursa ankara yolunda işlem tamam

Aksaray'da küçükbaş hayvancılık üreticilerine büyük bir destek geliyor

Aksaray’da Gece Yarısı Parkta Bıçaklı Kavga

Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek

ASÜ İletişim Fakültesinde 2025-2026 Bahar Dönemi akademik açılışı yapıldı

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, 4. Olağan Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde tanıtıldı

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.