BTK'dan aboneliklerde yeni dönem

BTK'dan aboneliklerde yeni dönem

GÜNDEM 8.01.2023 11:50:52
BTK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tüketici Hakları Dairesi tarafından hazırlanan "İnternet/ TV ve Sabit Telefon Hizmetlerine İlişkin Yeni Bireysel Abonelik Tesisi Öncesinde Teyit Araması Yapılması Hakkında Usul ve Esaslar Taslağı" kamuoyuna sunuldu.

ANKARA (İGFA)- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nun internet sitesinde yer alan taslak düzenlemeyle işletmeciler yeni bireysel abonelik tesisi öncesinde tüketici ile bir irtibat numarası üzerinden iletişim sağlayarak internet veya TV hizmetine yönelik pazarlama ya da tanıtım yapabilmek ve abonelik talebini oluşturabilmek için öncelikle tüketici irtibat numarasının Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) kayıtlı olduğunu teyit edecek.

Abonelik sözleşmesi tesis edilmeden önce ilgili tüketicinin irtibat numarasına aboneliğin yapılacağı işletmenin kurumsal numarasından sunulacak hizmete ilişkin abonelik sözleşmesi öncesinde teyit araması yapılacak.

Düzenleme kapsamında yapılan tüm işlemlerde ispat yükümlülüğü işletmeciye ait olacak. İşletmecilerin yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde BTK İdari Yaptırımlar Yönetmeliği hükümleri kapsamında idari para cezası uygulanacak.

TEYİT aramasında tüketicilere sunulacak hizmetin türü, cihaz satın alma bedeli, bağlantı, aktivasyon, kurulum ve benzeri ücretler de dâhil ödenmek zorunda olan toplam ücret, aylık ödenmesi gereken ortalama ücret, internet erişim hizmetlerinde duyurulan veri hızları, taahhütlü abonelikler için taahhüdün süresi ve fesih halinde ödenecek tüm ücretlere ilişkin bilgilendirme yapılacak.

Bunun ardından tüketicilere "Yeni abonelik sürecinin başlatılmasına onay veriyor musunuz" şeklinde bilgilendirme yapılacak. Onay verilmemesi halinde abonelik başlatılamayacak.


Anahtar Kelimeler: btk'dan aboneliklerde yeni dönem

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 MAYIS MESAJI

TOBB 80. GENEL KURULUNDA ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’A HİZMET ŞEREF BELGESİ VE PLAKETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

TAPDUK EMRE KİTAP KONAĞI SINAV KAYGISI VE YÖNETİMİ KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

200 YIILIK OSMANLI DÖNEMİ ESERİ KARASU KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLEREK AKSARAY KÜLTÜR MİRASINA KAZANDIRILIYOR

AKSARAY BELEDİYESPOR U – 15 TAKIMI KÜÇÜK KIZLAR TÜRKİYE HENTBOL ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE 2. OLDU

  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.