Bolu'ya Cumhurbaşkanlığı'ndan heykel muvafakatına ret!

Bolu'ya Cumhurbaşkanlığı'ndan heykel muvafakatına ret!

GÜNDEM 16.06.2023 18:38:03
Bolu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde Bolu’ya heykelini dikmek için talep ettiği muvafakat, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedildi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın heykel yapma önerisini reddetti.

 

Haberi, İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü'nce Bolu Belediyesi'ne gönderilen yazıyı paylaşarak duyurdu.

"HEYKEL MALİYETİ KADAR MEBLAĞI İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA VERİN"

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla, Bolu Belediyesi Başkanlığına gönderilen yazıda, "Sayın Cumhurbaşkanımız heykelin maliyeti kadar meblağın Bolu’da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza takdim edilmesini tensip buyurmuşlardır" ifadeleri yer aldı.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1669717500257239043

Sözkonusu yazıyı sosyal medya hesabından paylaşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde siyasi ilkelerin ve değerlerin ayaklar altına alındığı bir muhalefet vasatına şahitlik edildiğine dikkati çekerek, "Görüyoruz ki Bolu Belediye Başkanı bu muhalefet vasatında “verdiği sözü” tutma çabası içindesindedir. Ancak şunu belirtmek isteriz ki Sayın Cumhurbaşkanımız, aziz milletimizin imkân ve kaynaklarıyla kendi heykelinin yapılmasına karşıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 85 milyon vatandaşımız için ulaşımdan sağlığa, eğitimden enerjiye, bütün alanlarda ülkemizi görülmemiş hizmet ve eserlerle buluşturan vizyonu, aziz milletimiz tarafından büyük bir teveccühle karşılanmıştır. Millete hizmet yolunda “aşkınan koşan yorulmaz” diyerek, hayatını halkına adayan Sayın Cumhurbaşkanımız, her daim alicenap milletimizin gönlünde ve dualarında olmayı en yüce mertebe bilmiştir. İnanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımızın bu cennet vatan için büyük vizyonla ortaya koyduğu her eser, onun bugün ve yarın hayırla anılmasını sağlayacak birer nişane olacaktır. Onun bu eser ve hizmetleri aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nın güçlü altyapısını oluşturacaktır" dedi.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.