BİLİM FESTİVALİ BİNLERCE İNSANA YAŞATTIĞI GURUR VE BİRBİRİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER İLE SONA ERDİ

BAŞKAN DİNÇER; “BİLİM FESTİVALİMİZ BU YILDA ADINDAN SÖZ ETTİREN ETKİNLİKLERE İMZA ATTI”

HABER 10.06.2024 13:00:00
BİLİM FESTİVALİ BİNLERCE İNSANA YAŞATTIĞI GURUR VE BİRBİRİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER İLE SONA ERDİ

 

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve yoğun ilgi gören Bilim Festivali sona erdi. Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen, üç gün devam eden festival, her yaştan on binlerce bilim meraklısına ev sahipliği yaptı.
Bilim ve Teknoloji odaklı kültür, sanat, sporun yer aldığı Aksaray Bilim Festivali, dolu dolu etkinliklerin yapıldığı 3 günün ardından sona erdi. Ziyaretçiler savunma sanayi ve bilim-teknoloji kuruluşlarının kurduğu stantları gezme imkânı buldu. Festivalde, her yaştan katılımcıya ilham kaynağı olacak yenilikler ve yüzlerce bilimsel etkinlik yer aldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Bilim festivalinin ardından yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “Çocuklarımızın ve gençlerimizin araştırmacı yanlarını ortaya çıkarıp, Milli savunma Sanayimizin Türk silahlı kuvvetlerinin envanterine kazandırdığı, dosta güven, düşmana korku veren gurur kaynağımız ürünlerin sergilendiği Bilim Festivalimiz bu yılda adından söz ettiren etkinliklere imza attı.
Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz Bilim Festivalinde çocuklarımız ve gençlerimiz hem yeteneklerini sergilediler hem de eğlendiler. Teknoloji ve bilimde farkındalık oluşturmak üzere düzenlendiğimiz festivalimiz ile geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız ve gençlerimizin bilime meraklı, araştırmacı ve üreten bireyler olma konusunda faydalı alışkanlıklar kazanmalarının Türkiye’ye katkı sağlayacağını inanıyorum. Seneye yine bilimle, teknoloji ile iç olacağımız bilim festivalimizde görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.


FESTİVALİN SON GÜNÜNDE AKSARAY BİLİM FESTİVALİ'NDE ALPER GEZERAVCI RÜZGARI ESTİ


Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Festivalin son gününe damgasını vurdu. Tacin Mahallesi Bilim Merkezi arkasındaki alanda gerçekleştirilen festivalde Aksaraylılarla buluşan Gezeravcı Türkiye'nin uzay yolundaki adımları ve gelişmeleri hakkında bilgiler vererek uzaydaki yaşantıyı ve uzay eğitimlerini, deneylerini aktardı.

Binlerce insanın katıldığı söyleşide konuşan Alper Gezeravcı; “Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin güçlü iradesi ile 100 yıldır adım atmadığımız bir alanda bugün burada genç kardeşlerimizin, çocuklarımızın gelecekte hayallerine sınır koymalarını gerektirmeyecek şekilde ilham alacakları bir hikâyenin sadece başlangıç noktasını yaptık.

Bugün burada duyacaklarınız ilerleyen süreçte altına sizlerin de imzanızı atacağınız bir yolun sadece başlangıç noktası, bir yere varış hikayesi değil” İfadelerini kullandı.
Daha sonra dinleyenlerin sorularını yanıtlayan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, sahnede Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve dinleyicilerle özçekim yaptı.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Alper Gezeravcı’ya hediye takdiminde bulundu. Festival alanını gezen Alper Gezeravcı, festivali düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i tebrik etti.


BELEDİYE EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE “GELECEĞİ YAZ” KURSLARI BAŞLIYOR

AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

EMEKLİ DİNLENME EVİ BERBER SALONUNDA BAYRAM TRAŞI YOĞUNLUĞU

AKSARAY BELEDİYESİ KABRİSTANLIKLARDA BAYRAM HAZIRLIĞI BAŞLATTI

Dolu ve sağanak yağıştan etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor

  • BIST 100

    10746,29%0,06
  • DOLAR

    32,84% 0,12
  • EURO

    35,15% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2498,90% 0,38
  • Ç. ALTIN

    4024,53% 1,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.