BİLGİYE ERİŞİME ENGEL YOK

BİLGİYE ERİŞİME ENGEL YOK

HABER 12.01.2021 14:19:00
BİLGİYE ERİŞİME ENGEL YOK


Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün, “2019 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında hazırladığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklenen “Engelsiz Bilgiye Bağımsız Erişim” projesi tamamlandı. Böylece ASÜ, engelli bireylerin de rahatlıkla kullanabileceği ve kapsamı giderek genişleyen bir kütüphaneye sahip oldu. 

Engelsiz Kütüphanenin mevcut kütüphane binasının zemin katkında oluşturulduğunu ve tüm donatıların engelli bireylerin ihtiyaçları gözetilerek kurgulandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, kütüphanenin optik cihazlar, video sistemleri, bilgisayar kullanımı için kabartma klavyeler ve kabartma kitaplarla zenginleştirildiğini belirtti. Projenin ardından ortaya çıkan Engelsiz Kütüphanenin, tüm bireylerin özgürce bilgiye erişimini sağladığını ifade eden Şahin, “Kütüphanemiz sadece şehrimize değil aynı zamanda bölgemize de hitap ediyor. İlk, orta, lise ve üniversite düzeyindeki tüm engelli öğrencilerimiz bu kütüphaneden faydalanabilir. Ayrıca Aksaray’ımızda bir Paralimpik Tesis de var. Farklı organizasyonlar için şehrimize gelen paralimpik sporcular da bu kütüphaneyi kullanabilecekler” dedi. İlgili kütüphanede hâlihazırda 76 eser bulunuyor ve koleksiyonun zenginleştirilmesine dair çalışmalar sürüyor.  

Öğrencilerin ve bölge halkının eğitime erişebilirliğini sağlamak adına samimiyetle çalışmayı sürdüreceklerini vurgulayan Şahin, “Projede emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Engelsiz Kütüphane bölgemize hayırlı olsun” dedi.  


Anahtar Kelimeler: BİLGİYE ERİŞİME ENGEL

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    34,88% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2430,64% -0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.