BELEDİYENİN İNŞAAT DENETİMLERİ SÜRÜYOR

ZABITALAR, 293 ŞANTİYEYE İŞLEM YAPTI 15 Mayıs’ta başlayan inşaat yasakları kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından denetim ve işlemler titizlikle sürdürülüyor

HABER 1.06.2023 18:29:00
BELEDİYENİN İNŞAAT DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı Ege Bölgesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.03.2015 tarih ve 03 sayılı genelgesiyle 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanan “ağır iş makineleriyle yürütülen inşaat çalışmalarının yapılmamasına” yönelik yasaklar kapsamında çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetim ve işlemlerine devam ediyor. 

Muğla İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürlüğü’nün 4 Mayıs 2023 gün ve 3746574 sayılı yazısı gereği, Bodrum’da yürütülen inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan “ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için gerekli tedbirlerin alınması” istendi. Bu doğrultuda çalışmalarına ivedilikle başlayan ekipler, tespitler sonucu uygunsuz çalışma yapan ve inşaat genelgesine uymayan 293 firmaya işlem yaparken Kabahatler Kanununa istinaden para cezası uyguladı. 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimlerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirirken yasağı delen, kurallara uymayan, çalışmalarına ara vermeyen firmaların inşaatlarını mühürlemeye devam edecek. 

Cezalar Caydırıcı Değil

Uygulanan para cezalarının caydırıcı olması açısından daha da artırılması gerektiğini her fırsatta dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ekiplerin denetimleri sonrası yaptıkları mühürleme işlemlerine rağmen bazı firmaların ısrarla kaba inşaat faaliyetlerine devam etmeye çalıştıklarını, belediye ekiplerinin yetkileri dahilinde sıkı bir denetim gerçekleştirdiğini belirtti.

 

 


 

Aksaray’dan Türkiye Gündemine Bakış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

AKSARAY’IN ÇEVRE VE TURİZM PROJELERİ ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

Gece Vakti Yağma Suçundan Aranan Şüpheli Ağaçören'de Yakalandı

Aksaray Belediyesi’nden Sivrisineklere Karşı Teknolojik Hamle: Drone ile Havadan İlaçlama Başladı

  • BIST 100

    10228,4%0,39
  • DOLAR

    39,84% 0,05
  • EURO

    46,97% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4278,66% 0,46
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.