BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER, "TARAFSIZ VE OBJEKTİF BASIN HER ZAMAN GÜÇLÜDÜR"

HABER 23.07.2022 11:36:00
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI


"BASIN TOPLUMUN ORTAK SESİDİR"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Dinçer, 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atıldığını belirterek medyanın tarafsız ve objektif kurallar çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 

Belediye Başkanı Dinçer, mesajının devamında şu görüşlere yer verdi: "Toplumun ortak sesi olan basın ve medya, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkının sağlanmasında, temel hak ve özgürlüklerin korunmasında ve kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. Toplumu oluşturan bireylerin düşüncelerini başkaları ile paylaşılmasına aracı olan basın kuruluşları, bu anlamda önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Halkımız, basın yoluyla bilgi edindiği gibi görüşlerini, istek ve taleplerini yine medya aracılığıyla da ifade edebilmektedir.

Basın; doğru, ilkeli ve tarafsız yayıncılığından taviz vermedikçe güçlüdür. Okuyucular, ancak tarafsızlık ilkesine bağlı gazeteciler sayesinde gerçekleri öğrenebilir. 

Bu vesile ile etik kurallar ışığında doğru, tarafsız, objektif, ilkeli, dürüst ve özverili bir şekilde görevini sürdürme gayreti içerisinde olan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum."

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

AKSARAY’IN ÇEVRE VE TURİZM PROJELERİ ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

Gece Vakti Yağma Suçundan Aranan Şüpheli Ağaçören'de Yakalandı

Aksaray Belediyesi’nden Sivrisineklere Karşı Teknolojik Hamle: Drone ile Havadan İlaçlama Başladı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Tarım Orman Şehrin Güvencesi" Programına Konuk oldu

  • BIST 100

    10234,66%0,45
  • DOLAR

    39,88% 0,27
  • EURO

    47,01% -0,17
  • GRAM ALTIN

    4289,56% -0,11
  • Ç. ALTIN

    6837,43% 0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.