BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, TRT HABER’DE HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ ANLATTI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, TRT Haber kanalının canlı yayınına konuk olarak katıldı. Yayında, şehir genelinde yürütülen

HABER 8.08.2025 17:17:00
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, TRT HABER’DE HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ ANLATTI

 Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, Aksaray’ın deprem riskine karşı daha güvenli ve modern bir yapıya kavuşması için sürdürülen dönüşüm çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, TRT Haber canlı yayınına katılarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Başkan Dinçer, kentsel dönüşüm çalışmalarının sadece şehir merkezinde değil, kentin birçok farklı noktasında sürdüğünü ifade etti. Ayrıca depreme dayanıksız yapıların yıkılarak yerlerine daha güvenli, estetik ve yaşam kalitesi yüksek modern konutların inşa edildiğini açıkladı.

TRT Haber ekranlarında projeye ilişkin detayları paylaşan Belediye Başkanı Dinçer, kentsel dönüşüm çalışmalarının şehre büyük katkı sağladığını belirtti ve açıklamasının devamında; “Kentsel dönüşüm projelerimizle Aksaray’a değer katmayı sürdürüyoruz. Depreme dayanıksız yapıların yıkılmasıyla birlikte, şehrin kalbini adeta yeniden inşa ediyoruz. Şehir genelinde şu anda 2 bin 600 bağımsız birim ve yaklaşık 300 binada dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Ancak, alan büyüklüğü ve kapsamı bakımından en büyük projemiz olarak Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi öne çıkıyor. Bu projemiz 22 bin 500 metrekarelik bir alanda konutların yanı sıra iş yerleri ve dükkanları olduğu bir proje olarak tasarlandı. Böylece şehir merkezimiz, modern, estetik ve güvenli yapılarla yeni bir çehreye kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, projenin hem şehir hem de vatandaşlar adına önemli bir gelişme olduğunun altını çizerek; “Kentsel dönüşüm projeleriyle şehir genelinde plansız yapılaşmanın önüne geçiyoruz. Afet riski taşımayan, modern ve sağlam yapılar inşa ediyoruz” dedi.

Başkan Dinçer, Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi sona gelindiğini ve yakın zamanda konutlarla beraber işyerlerinin hak sahiplerine teslim edileceğini müjdeledi.

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, TRT HABER’DE HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ ANLATTI

ASÜ Rektörü Arıbaş’tan TİKA Başkanı Eren’e hayırlı olsun ziyareti

Vali Kumbuzoğlu Aksaray OSB’de Fabrikaları Ziyaret Etti

AK PARTİ HÜKÜMETLERİMİZ HERZAMAN AKSARAY’A GEREKEN DEĞERİ VERMİŞTİR VE VERMEYE DEVAM EDECEKTİR

ASÜ Rektörü Arıbaş’tan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ziyaret

Aksaray’da Uygulamada Ehliyetsiz ve Plakasız Sürücüye 20 bin 844 Bin TL Ceza

Aksaray’da Dehşet Gecesi: Eski Eş Restoranı Bastı, 4 Kişiyi Yaraladı

  • BIST 100

    11000,00%0,40
  • DOLAR

    40,68% 0,18
  • EURO

    47,44% -0,10
  • GRAM ALTIN

    4437,31% 0,07
  • Ç. ALTIN

    7104,93% 0,39

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.