BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MİLLETVEKİLİ ADAYI CENGİZ AYDOĞDU VE GÜNEY KORE EKİBİ İLE BİRLİKTE KONTEYNERLERİ İNCELEDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KARDEŞ ŞEHİR KAHRAMANMARAŞ’A YAKLAŞIK BİN KİŞİNİN BARINABİLECEĞİ KONTEYNER KENT KURUYORUZ’’

HABER 5.05.2023 16:31:00
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MİLLETVEKİLİ ADAYI CENGİZ AYDOĞDU VE GÜNEY KORE EKİBİ İLE BİRLİKTE KONTEYNERLERİ İNCELEDİ


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milletvekili adayı Cengiz Aydoğdu ve Güney Kore ekibi ile birlikte Kahramanmaraş’ta kurulacak konteyner kent için yapımı devam eden konteynerleri inceledi.

Türkiye'yi yasa boğan asrın deprem felaketi sonrasında depremden etkilenen vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak ve yaralarını sarmak için birçok çalışma gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, depremin ilk anlarından itibaren bölgeye teknik personeller, temizlik personelleri, iş makinaları ve yardım tırları sevk etti. Ayrıca depremzedelerin geçici barınma ihtiyacını karşılamak için ilk etapta 750 kişinin kalabileceği 90 adet çadır kent kurulmasına öncülük etmişti.

Bölgede vatandaşların geçici barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner kent kurma çalışmalarına başlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Güney Kore merkezli Hope Bridge Yardım Derneği ile iş birliği protokolü imzaladı. Aksaray’da faaliyet gösteren Steel House fabrikasında geçtiğimiz günlerde başlanılan konteynerlerin yapımı büyük oranda tamamlandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, beraberindeki Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Güney Kore ekibine konteynerleri tanıttı. Başkan Dinçer, asgari 4 kişilik bir ailenin barınma ihtiyacını karşılayacak olan 21 metrekarelik konteynerlerin 2 oda şeklinde bölündüğünü ve içerisinde banyo, WC ve mutfak bulunduğunu söyledi. 200 adet konteynerin yapımının büyük oranda tamamlandığını duyuran Başkan Dinçer 2 hafta içerisinde konteyner kentin kurulacağı mesajını verdi. 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.