BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMİZ HAMİDİYE MAHALLESİ İLE SINIRLI KALMAYACAK”

HABER 11.12.2023 19:56:00
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanı şantiyesinde projenin temel kazısı için başlatılan hafriyat çalışmalarını inceledi. Belediye Başkanı Dinçer, kentsel dönüşüm alanında çalışmaların planlı şekilde yürütüldüğünü belirtirken kentsel dönüşüm projesinin sadece Hamidiye Mahallesi ile sınırlı kalmayacağını orta ve uzun vadede yeni dönüşüm projelerinin de hazırlığının olduğunu işaret etti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, belediyenin yatırım programında yer alan projeleri düzenli olarak yerinde inceliyor. Hafta sonu Hamidiye Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hafriyat çalışmalarında gelinen aşamalarını yerinde görmek için şantiye alanına giden Belediye Başkanı Dinçer, Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmaların son günlerde daha da yoğunlaştığını belirtti.  

Hamidiye Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde kalan altyapı hatlarının deplase edilerek başka bölgelere aktarıldığını söyleyen Belediye Başkanı Dinçer, “Hamidiye Mahallemizde 25 bin 500 metrekare alanı kapsayan kentsel dönüşüm projemizde temel kazısı devam ediyor. Her gün yüzlerce ton hafriyat bu bölgeden taşınıyor. İhaleyi alan firmamız çalışmalarını son günlerde yoğunlaştırdı. Temel kazısında sonra hemen sonra temel atma işlemine geçiyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm projelerinin planlaması, hayata geçmesi ve uygulanabilir olmasının uzun süreli bir çalışma gerektirdiği ifade eden Belediye Başkanı Dinçer, “Kentsel dönüşüm projelerine genel anlamda bakıldığında çok yönlü çalışma isteyen projeler arasında yer alıyor. Burada durum analizi, planlama, teknik değerlendirme, sosyal etki değerlendirmesi, finansman planlamasına kadar ihale süreci de buna dahil uzun süre bu proje üzerinde çalıştık. TOKİ ile sayısız görüşme sağladık. Bunun yanında proje içerinde yer alan hak sahipleriyle uzlaşmamız kentsel dönüşümün başka bir boyutu. Hak sahipleriyle irtibat büromuz aracılığı ile tek tek görüşmelerimiz oldu. Bu projemizin sürdürülebilir olmasının en büyük etkeni ise hak sahipleriyle yüzde 90’lar gibi yüksek oranda uzlaşma sağlamış olmamız, projemizin bu günlere gelmesinde etkili oldu” dedi.


“YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZİN PLANLAMASINI YAPIYORUZ” 
Hamidiye Kentsel Dönüşüm temel kazı çalışmalarından sonra temel atma sürecinin başlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Kentsel Dönüşüm projemiz Hamidiye Mahallemiz ile sınırlı kalmayacak” dedi. Aksaray’da kentsel dönüşüm yapılacak yeni alanların belirlendiğini ifade eden Başkan Dinçer “Şehrimizde yeni kentsel dönüşüm projelerinin planlamasını yapıyoruz. Şehrimizde orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik planlarının geliştirilmesi için Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinde uyguladığımız şeffaflık ilkesinden taviz vermeden yeni kentsel dönüşüm projelerini bir bir uygulamaya koyacağız. Hamidiye Kentsel dönüşüm projemiz, şehrimizde başlatacağımız diğer kentsel dönüşüm projeleri için bizim ilk adımımız oldu” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dinçer, Hamidiye Kentsel Dönüşüm alanında ayrılmadan önce firma yetkililerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.