BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER "KENT MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI’’ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİN İHTİYAÇLARINI KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE KARŞILIYORUZ

HABER 5.02.2024 17:48:00
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER

 


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Bilim Merkezi ve Aksaray Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliğinde düzenlenen "Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması’’ ödül törenine katıldı.

Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması ödül töreninde öğrencileri Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Aksaray Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali Ural yalnız bırakmadı.

Katılımcı belediyecilik anlayışı ile şehrin tüm paydaşlarını yönetime dahil eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gençlerinde şehrin ihtiyaçları noktasında fikirlerini almak için düzenlediği yarışmaya 80 öğrenci katılım sağladı. Şehrin ihtiyacı olan banklar, posta kutuları, telefon kumbaraları, sokak lambaları, trafik ışıkları, otobüs durakları kent mobilyaları olarak anılmaktadır. Bu ihtiyaçları ekonomik, kolay, uzun ömürlü, kullanılabilir ve estetik olması için çeşitli çalışmalar yapan Başkan Dinçer düzenlediği yarışmalarla öğrencilerin düşüncelerini aldı.

Aksaray Bilim Merkezi bünyesinde düzenlenen yarışmaya takımlar halinde katılan öğrenciler hayal ettikleri ve sokaklarda görmek istedikleri kent mobilyalarını tasarladılar. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in katıldığı ödül programında tasarımlarının sunumunu yapan öğrencilerden birinci olan takıma 7 Bin TL, ikinci olan takıma 5 Bin TL, üçüncü olan takıma 3 Bin TL ve diğer takımlara ise Bin TL mansiyon ödülü verildi.

Şehrin tüm paydaşları ile istişare ve ortak akılla şehri inşa ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimiz için hayali olan herkes için ‘’Bir Fikrim Var’’ ve "Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması’’ gibi etkinlikler düzenleyerek her yaş grubundan vatandaşımızın görüş ve önerilerini alıyoruz. Geçtiğimiz dönemde bu anlayışla yaptığımız projelerimiz sevilerek kullanıldı. Vatandaşların ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak nitelikte projeler yaptığımız yönünde olumlu dönütler aldık. Katılımcı Belediyecilik anlayışımızı artırarak devam ettireceğiz. Şehrimizi hep birlikte inşa edeceğiz.’’ Dedi. 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.