BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER KANAL 68 TELEVİZYONUNDA SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’VATANDAŞLARIMIZIN BİZLERE GÜVENDİĞİNİ GÖRMEK BİZE GÜÇ VERİYOR’’

HABER 11.03.2024 17:26:00
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER KANAL 68 TELEVİZYONUNDA SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kanal 68 televizyonunda gazeteci Nazmi Çalışkan operatörlüğünde düzenlenen ‘Gündem Özel’ programının konuğu oldu.

Aksaray’ın deneyimli gazetecileri Nazmi Çalışkan ve Hikmet Recep Turan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Dinçer, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlardan gelen soruları da cevapsız bırakmadı.

Tüm vatandaşların Ramazan-ı Şerifini kutlayarak programa başlayan Başkan Dinçer Ramazan ayı boyunca Aksaray Belediyesi tarafından yapılacak sosyal ve geleneksel çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ramazan ayında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Dinçer şu açıklamalarda bulundu; “Biz, toplumumuzun dimağlarında yer edinen Ramazan geleneklerini bu yılda da yaşatmak istiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda sosyal çalışmalarımız kapsamında gıda kolisi dağıtımı ve sıcak yemek servislerini artırarak sürdüreceğiz. Ayrıca Ulu Cami önüne kurduğumuz iftar çadırımızda her gün 2 Bin 500 kişi ile aynı iftar sofrasında buluşacağız. Her yıl olduğu gibi bu yılda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza evde sıcak yemek ikramlarımız kapsamında günlük Bin 500 kişiye sıcak yemek ikramında bulunacağız.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in proje tanıtım toplantısına ilişkin sorular soran Gazeteci Hikmet Recep Turan, açıklanan projelerin insan odaklı olduğunu söyledi. Gazeteci turan Başkan Dinçer’e temel belediyecilik hizmetlerinden daha çok insan odaklı projeler açıklaması hakkında Başkan Dinçer’in görüşlerini sordu. Başkan Dinçer, gazeteci Turan’ın sorusuna şu şekilde cevap verdi; ‘’Aksaray 250 Bin nüfusa ulaşmış artık kabuğunu kırmış bir durumdadır. Bu yıl lansman programını geçen döneme göre aynı tarihte açıkladık. Fakat seçim çalışmalarımıza biraz daha geç başlamak zorunda kaldık. Ama sosyal medya araçları ve farklı iletişim kanalları ile vatandaşlarımıza ulaşıyoruz.

Lansman programımızda 41 projemizi açıkladık. Bu programda altyapı, yol tamiratı, peyzaj çalışmaları veya kaldırım yapımları gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında daha çok yapısal tesis ve projelerimizi açıkladık. İlk dönemde olduğu gibi yeni dönemde de temel belediyecilik hizmetlerimize ve sosyal kültürel etkinliklerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.’’ Dedi.

Gazetecilerin Hamidiye Mahallesinde davam eden Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile geçtiğimiz günlerde temel atma töreninin yapıldığını hatırlattı. Başkan Dinçer, 22,5 hektarlık alanda hak sahipleri ile kısa sürede uzlaşıya vararak yıkımları gerçekleştirdiklerini söyledi. Kentsel dönüşüm alanında yapılacak yeni alanlar hakkında bilgiler veren Başkan Dinçer, yeni bulvarların açılarak şehir merkezindeki trafik sorununun da kalıcı olarak çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Gazetecilerini soruları üzerine yakın zamanda iki büyük projenin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Dinçer, açılışı yapılan Klanlar Millet Bahçesinin devamındaki genişleme alanında da yeni bir sosyal donatı alanı olarak kazandıracaklarını söyledi. Açılışı Yapılan Diğer projelerden olan Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Dinçer, Engelsiz yaşam Merkezinin iç özellikleri hakkında bilgi vererek engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Gazeteci Nazmi Çalışkan’ın Sosyal Konut Projeleri ile sorduğu soruyu da cevapsız bırakmayan Başkan Dinçer, önceki dönemde Hürriyet Mahallesinde yapımına başlanılan Sosyal Konut Projesinin her zaman takipçisi olduklarını belirterek başladı. Yapım sürecinin yasal yükümlülük altında devam ettiğine değine Başkan Dinçer yeni dönemde de ihtiyaç sahipleri için sosyal konut projelerini artırılacağının mesajını verdi.  Gazetecilere vatandaşlardan gelen soruları da yanıtsız bırakmayan Başkan Dinçer ASTİM’ e yapılacak 800 yeni iş yeri ile ilgili yaptığı açıklamada yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı; ‘’hizmet dönemimizde yapımını tamamladığımız yeni sanayi alanı içerisindeki iş yerlerine ilave olarak ihtiyaç doğrultusunda 800 yeni iş yeri yapılacaktır. Bu iş yerleri ilk projeden çeşitli sebeplerle yararlanamamış esnaflarımıza yönelik böyle ikinci bir çalışma gerçekleştirmek zorunda kaldık. Eski Sanayi sitesinde de yıkım çalışmalarının ve moloz taşıma işlemlerinin devam ettiğini belirten Başkan Dinçer, buraya ilişkin yaptığı açıklamada bu bölgenin kendi başına kaderine terk edilmediğini tam aksine burada her yönüyle yeni bir yaşam merkezinin planlanmasının yapıldığının vurgusunu yaptı.

‘’VATANDAŞLARIMIZIN BİZLERE GÜVENDİĞİNİ GÖRMEK BİZE GÜÇ VERİYOR’’

Projelere yönelik gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Dinçer programın sonuna yaklaşırken seçim süreci hakkında yaptığı değerlendirmelerde de şu ifadeleri kullandı; ‘’Hemşerilerimizle görev sürecimiz boyunca olduğu gibi seçim sürecinde de sık sık bir araya geliyoruz. Yeni dönem için projelerimizi anlatıyoruz. Tabi bunu Belediye Başkan Adayı gözüyle yapıyoruz. Hemşerilerimizin bizlere güvendiğini görmekte bize güç veriyor.

Vatandaşlarımız, taleplerini bizim çözeceğimize inanıyor. Yapacağız dediğimiz tüm projelerimizin takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın Belediyecilik vatandaşlara hizmet etme yeridir. Şehrimizi ‘Gerçek Belediyecilik’ sloganı ile yarınlara taşımaya devam edeceğiz. ‘’ Dedi. 


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.