BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “30 YILDA YAPILACAK RESTORASYON ÇALIŞMASINI 5 YILA SIĞDIRDIK

BEDRİYE MEDRESESİ ŞEHRİN EN GÖZDE MEKÂNI OLDU

HABER 12.01.2024 12:58:00
BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “30 YILDA YAPILACAK RESTORASYON ÇALIŞMASINI 5 YILA SIĞDIRDIK

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, hayata geçirdiği projeler ve yatırımlarla şehri yeniden imar ederken geçmişe ışık tutan birçok tarihi yapıda restorasyon çalışmasını tamamlayarak tarihi yapıları koruma altına aldı. Belediye Başkanı Dinçer, restorasyonu tamamlanarak hizmete açılan Bedriye Medresesi’ndeki fotoğrafıyla kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Son 5 yılda birçok restore projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Dinçer, “30 yılda yapılabilecek restorasyon çalışmasını 5 yıla sığdırdık” dedi.

Yıllardır atıl durumda kalan ve Selçuklu Dönemi’ne ait yapılardan biri olan Bedriye Medresesi, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Aksaray Belediyesi iş birliğinde restoresi tamamlanarak hizmete açıldı. İçerisinde kafeterya, kütüphane ve doğal taş kütüphanesi olan Bedriye Medresesi-Kitap Kahve şehrin en gözde mekanları arasında yer aldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapılan restore ile ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak “Yanından geçerken hep derdik. ‘Kimse görmez mi? Şehir merkezinde böyle bir alan neden atıl duruyor?’ diye.
Şimdi yaptığımız restorasyon çalışması ile şehrin en gözde mekanlarından birisi haline geldi.
30 yılda yapılan restorasyon çalışması kadar 5 yılda çalışma gerçekleştirdik. Yeni dönemde de şehir merkezinde atıl durumda kalan tek bir tarihi yapı bırakmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Selçuklu dönemi eseri olan Bedriye Medresesi inşa edildiği tarihlerde medrese, Osmanlı’nın son dönemi ile erken Cumhuriyet Dönemi’nde fetvahane olarak hizmet verdiği biliniyor.

Aksaray Belediyesinin girişimleriyle restore yapılarak şehrin önemli kültür varlıklarına kazandırılan Medrese, zengin kütüphane içeriği ve kafeteryasıyla ziyaretçilerine adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor. Medreseye gelenler çay ya da kahve eşliğinde kitap okuyabiliyor veya ders çalışabiliyor. Kafeteryasında ki yiyecek çeşitliliği gelenleri memnun bırakıyor.  

Aksaray Belediyesi ile Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca Aksaray’da Kalanlar Mahallesi’nde Selçuklular dönemine ait Tarihi Kalanlar Köprüsü, Kılıçaslan Tepesindeki II. Kılıçarslan Köşkü ve Türbesi, II. Kılıçarslan Hamamı, darp olarak bilinen Melik Mahmut Gazi Hangahı, Bedriye Medresesinde, Yusuf Hakiki Baba, Hasas Baba, Hamza Baba ve Kemal Baba türbelerinin restore çalışması tamamlandı. Pir Ali Sultan ve Cemalettin Aksaray’i Türbelerinde restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde Terlemez Baba ve planlanan tarihi yapılar da restore edilerek gün yüzüne çıkacak. 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.